|

Lou Niestadt: haar dochter is tiener- en thuisblijfmoeder

Lou Niestadt wisselde periodes van fulltime moederen af met periodes van betaald werk.

In haar boeken pleit ze voor een rustiger en minder materialistisch bestaan. Toen wij Lou interviewden was haar 16-jarige dochter Jipp Heldoorn zwanger.

Abortus?

De zwangerschap was ongepland, en werd mede veroorzaakt door een heftige buikgriep die voorbehoedsmiddelen ineffectief maakte. Een abortus stond op de planning. Maar toen gebeurde er iets bijzonders.

In Vrouw magazine van de Telegraaf vertelt Lou Niestadt:

'Op de laatste dag reden we met quads over het eiland Kos en maakten Jipp en haar vriend een schuiver... Meteen schoot het ongerust door haar hoofd: 'O, mijn kindje! Vanaf dat moment wist ze: 'Ik ga deze baby krijgen.'

Inmiddels is Jipp bevallen van een gezonde zoon.

Fulltime moederen

Net als Lou koos Jipp er voor om fulltime thuis te zijn bij haar baby. Lou:

'Jipp was begonnen aan een opleiding tot pedagogisch medewerker, maar op een dag zei ze: 'Ma, ik stop er mee. Ik doe het alleen maar voor de buitenwereld, om te kunnen zeggen dat ik nog naar school ga.' Dat vond ze heel moeilijk, iedereen heeft daar natuurlijk een oordeel over.

Ze heeft constant het gevoel dat ze verkeerde keuzes maakt. Je moet ook wel sterk in je schoenen staan als de hele werd zegt: 'Jij bent gek!'

Lou en Jipp hopen met hun verhaal andere meisjes te helpen en begrip te kweken voor tienermoeders.

Samen schreven ze daarom het boek: Moedige moedres & dappere dochters.

Het is voor 19,95 te koop bij bol.com

Durf je eigen weg te gaan

Als  er één les te leren valt van Lou en Jipps verhaal, dan is het wel dat er moed voor nodig is om je eigen weg te gaan. Zeker als je omgeving je voor gek verklaart. Iets waar menig thuisblijfmoeder mee te maken krijgt.

Maar je eigen keuzes durven maken, en je eigen weg durven gaan, zijn essentieel voor een evenwichtig en gelukkig bestaan.

Leestip: Less is luxe

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Wat ontzettend fijn om te lezen!
  Ik ben zelf een 'tiener' mama. Ik was 18 toen ik mijn zoon kreeg.
  Ik heb er nooit over getwijfeld of hij er wel of niet mocht komen. Hij was een geschenk en in zekere zin mijn redding.
  Ik ben ook thuisblijfmoeder. Heb het soms moeten afwisselen met betaald werk, maar inmiddels alweer een aantal jaar thuis voor de kinderen.
  Ik ben nu 30 jaar, moeder van 4 kinderen in de leeftijden; 11 - 8 - 3,5 - 1

  Jong moeder worden is niets mis mee, het maakt je niet meer of minder. Alleen die vooroordelen zijn soms hard. Mensen hebben het idee dat ze maar alles over en tegen je mogen zeggen omdat je wat jonger bent. Maar ik ben van mening dat iedere vrouw een moederinstinct met zich meedraagt. Luister naar dat gevoel, je weet zelf wat het beste is voor je kindje en jezelf.

  Moedige dochter! En dappere moeder. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *