Geld verdienen vanuit huis: draagdoekenwinkel

Olga (27) is getrouwd met Yaroslav (34), en samen hebben ze een dochter van bijna vier. Olga studeerde Bedrijfswetenschappen aan de Vrije Universiteit, en studeerde in 2008 af in Management Consulting.

In januari 2008 startte ze haar webwinkel Slingomama. Een bijzondere naam, want Olga's moedertaal is Russisch, en slingomama betekent 'draagdoekmoeder' in het Russisch!

Het onstaan van Slingomama

Tijdens mijn zwangerschap wist ik al dat ik mijn kind wilde dragen, alleen wist ik niet hoe. Ik ging op zoek naar informatie op internet. Zo heb ik een draagzak gekocht, maar kwam er later achter dat hij niet ergonomisch was. Daarna heb ik de ring sling, en mijn eerste geweven draagdoek in Duitsland gekocht.

Er was toen weinig Nederlandstalige informatie over de geweven draagdoeken, en hoe je ze moet knopen. Het aanbod van goede geweven draagdoeken en ergonomische babydragers was ook beperkt. Andere landen zoals Duitsland en de VS waren een stuk verder op het gebied van babydragen, en op buitenlandse fora en sites vond ik redelijk veel informatie.

In het begin vond ik het heel fijn en rustgevend om mijn baby dicht bij mijn lichaam te dragen. Later heb ik veel praktische kanten van de draagdoek ontdekt. Bijvoorbeeld dat je je handen vrij hebt tijdens het huishouden, of bij reizen met het openbaar vervoer.

Inmiddels was ik dus heel blij dat ik mijn dochter kon dragen, en verbaasd dat babydragen zo weinig bekend was in Nederland. Ik wilde mijn passie voor het babydragen met andere ouders delen. Zo kwam ik op het idee van een webwinkel met draagdoeken en babydragers.

De gedachte achter draagdoeken

Babydragen is één van de manieren om de band tussen de ouder en het kind te versterken. Maar Ouders dragen hun baby's ook omdat ze het praktisch vinden. Met de baby in de draagdoek kun je makkelijker met het openbaar vervoer reizen, bijvoorbeeld. Of je baby wil aandacht, maar je moet wat huishoudelijke dingen doen: dan doe je je baby in de draagdoek en heb je je handen vrij.

Soms hoor ik dat mensen denken dat een draagdoek alleen voor mensen in ontwikkelingslanden nodig is, omdat ze gewoon geen geld voor een kinderwagen hebben.

Het runnen van een draagdoekenwinkel

Een draagdoekenwinkel beheren klinkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Ik ben blij dat ik Bedrijfswetenschappen heb gestudeerd. Mijn kennis over bedrijfsvoering, bedrijfsontwikkeling, strategisch management, enzovoorts, gebruik ik dagelijks. Verder vond ik veel praktische informatie op de site van de KvK en de belastingdienst. Daarnaast heb ik de KvK bezocht om mijn bedrijf te registreren.

Draagdoeken: een groeiende markt

Draagdoeken worden steeds meer gebruikt. De verkoop groeit elk jaar en ik krijg steeds meer e-mails van klanten die op zoek zijn naar een geweven draagdoek of een ergonomische babydrager.

Soms gebeurt het zelfs dat een leidster van de kinderdagverblijf een draagdoek koopt.

Logo en website

Voor mijn logo en het bouwen van mijn webwinkel heb ik professionals ingehuurd. Online, kant-en-klare webwinkels vond ik geen optie. Ik wist meteen dat ik hogere eisen heb, en dat ik dan later toch alsnog zou moeten overstappen.

Marketing en publiciteit

Ik zorg dat mijn winkel te vinden is via de zoekmachines, en mond-op-mond reclame is heel belangrijk.

Olga's producten

Ik zorg dat ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen op de draagdoekenmarkt, en weet heel goed wat mijn doelgroep is, en wat die wil. Daarmee wil ik me ook onderscheiden van andere webwinkels die draagdoeken verkopen. Ik heb contacten met producenten van de draagdoeken en babydragers uit verschillende landen. Zo weet ik precies wat er op de markt gebeurt. En ik ben altijd op zoek naar nieuwe, interessante producten.

Er zijn inmiddels veel voorgevormde, ergonomische draagzakken op de markt gekomen. Bijvoorbeeld Manduca, Patapum, Storchenwiege Baby carrier, ERGObaby Carrier, Bondolino en Marsupi Plus.

In deze draagzakken zit je baby in de ergonomische 'M-houding', d.w.z. met gespreide benen en bolle rug. De beentjes bungelen dus niet. Deze draagzakken zijn een goed alternatief voor de draagdoeken.

Ik heb bijna alles op vooraad want ik vind het belangrijk dat mensen niet weken hoeven te wachten op hun bestelling.

Behalve draagdoeken verkoop ik ook andere producten, geef ik draagconsulten, Rebozo zwangerschapsmassage en begeleid ik ouders die hun baby zonder luiers willen opvoeden.

Draagconsult

Een draagconsult is een individuele workshop waar ouders leren een lange draagdoek te knopen, of hun knooptechniek verbeteren. Via de site van de de Vereniging van Draagdoekconsulenten kun je een officiële draagdoekconsulente bij jou in de buurt vinden.

Bij de meeste consulentes duurt het consult zo'n zestig tot negentig minuten. Afhankelijk van je wensen, leer je je baby op je buik, rug of heup dragen.

Luiervrije baby

Een luiervrije baby is een baby die vanaf de geboorte opgroeit zonder luiers. Deze methode is beschreven in het boek van de Nederlandse schrijfster Laurie Boucke 'Je Baby op het Potje'. Kleine baby´s geven aan wanneer ze willen plassen of poepen. Door het gedrag van je baby te observeren kun je die signalen herkennen.

Een luiervrije baby heeft een vaste verzorger nodig. Dan kan de moeder zijn, een ander familielid of een oppas. In ieder geval dus iemand die veel tijd met de baby doorbrengt, zodat hij of zij de signalen van de baby leert herkennen.

Met opvang buitenshuis is het, helaas, niet te doen, want de leidsters op de dagverblijf hebben hier gewoon geen tijd voor.

Om ouders hierin te kunnen begeleiden ben ik zelf begeleid door een ervaren moeder, en nu geef ik mijn kennis en ervaring graag weer door.

Mijn grootste uitdaging

Het combineren van gezin, huishuiden en werk vind ik nog steeds de grootste uitdaging.

Er is genoeg werk voor een fulltime baan, maar gelukkig kan ik mijn tijd zelf indelen. De ene week ben ik fulltime bezig met de bestellingen, website, strategie, etc, en de andere week ben ik alleen met de bestellingen bezig en doe meer dingen voor mijn gezin.

Mijn man doet veel in het huishouden. Hij werkt vier dagen per week, en één dag is papadag. Dan kan ik me volledig op mijn werk concentreren.

Meer weten?

Bezoek dan Olga's website Slingomama

Prijsvraag: win een regenmaker!!!

Olga stelt een regenmaker uit Peru t.w.v. 28 euro beschikbaar voor onze eerste prijsvraag van het nieuwe jaar!

Wat moet je doen?

Mail ons het antwoord op deze vraag:

Noem het juiste aantal babydragers dat Slingomama verkoopt. Je vindt het antwoord op Slingomama

Voor- en achternaam
Email adres
Mijn antwoord
Eventuele opmerkingen
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *