Fulltime moederen of fulltime buitenshuis werken: het is ook nooit goed

moederschap

 

Tessa Heinhuis (32), hoofdredacteur van Mama Magazine, deelde in een column dat ze fulltime werkt en in het weekend ook nog af en toe een oppas laat komen.

Ze deelde hiermee haar onzekerheid over het moederschap. Tessa vindt het ingewikkeld om een goede balans te vinden tussen 'wat je zelf wilt doen en de beste moeder zijn voor je kinderen.'

Tessa's column kreeg duizenden reacties, en vele daarvan waren zeer kritisch en aanvallend.

Waarom krijgen juist moeders zoveel kritiek?

Naar aanleiding van de venijnige reacties schreef Tessa nog een column waarin ze pleit voor een gelijkwaardiger behandeling van vaders en moeders. Want waarom krijgen vaders geen kritiek als ze fulltime buitenshuis werken? En moeders wel?

Tessa:

'Mijn belangrijkste boodschap is dat het normaal mag worden dat moeders fulltime werken, ook als ze jonge kinderen hebben. Laten we dat toejuichen in plaats van bekritiseren; je doet het toch maar mooi, kinderen én een carrière. Dat je daarvoor kiest, wil niet zeggen dat je koud en kil bent en je kinderen verwaarloost. Het kan naast elkaar bestaan.'

Fulltime moederen of fulltime buitenshuis werken

Ik vind zelf 5 dagen buitenshuis werken inderdaad best veel als je kleine kinderen hebt. Tenzij je partner bijvoorbeeld huisman is. Wat dat betreft voldoe ik aan de zogenoemde moederschapsideologie en de norm die de meeste Nederlanders hebben:

kinderen zeker iet meer dan 3 dagen per week naar de opvang, en liever nog minder.

Niet voor niets zorgde ik fulltime voor mijn kinderen. Maar dat wil niet zeggen dat ik het oké vindt dat Tessa zo wordt aangevallen om haar keuzes.
Het zouden de mijne niet zijn, maar zoals Tessa ook schrijft: laten we elkaar niet veroordelen om de manier waarop we ons leven inrichten.
Dat betekent dus ook dat thuisblijfmoeders ruimte moeten krijgen om fulltime te zorgen als dat is wat zij het beste vinden.

Artikel over Tessa Heinhuis op RTL Nieuws

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *