Fulltime moeder: Sunseeree Pasay

Voor Sunseeree Pasay (25) was het zo klaar als een klontje toen ze zwanger werd van haar oudste dochtertje (1,5): ze werd fulltime moeder. Inmiddels is Sunseeree drie maanden zwanger van de tweede.

Sunseree is bijna negen jaar gelukkig met Mike, haar verloofde. Ze wonen inmiddels zeven jaar samen.

Dit is haar verhaal!

Kostwinner - Thuisblijfmoeder

Sunseeree: 'Mike is vrij traditioneel. Hij vindt de rolverdeling thuisblijfmoeder-kostwinner prima. Hij vindt het belangrijk dat ik thuis kan zorgen voor ons gezin. We hadden het ons niet anders voor kunnen stellen. Toen onze dochter werd geboren veranderde er weinig in onze taakverdeling. We hebben de taken goed verdeeld, en Mike helpt in het huishouden.

Hij  brengt graag veel tijd met het gezin door, maar zou nooit huisman willen worden. Hij heeft veel ambitie, en financieel is het gunstiger als hij degene is die werkt.

Mijn familie is er heel positief over dat ik fulltime thuis ben. Het is geweldig als je de mogelijkheid hebt zelf je kinderen op te voeden en voor je gezin te zorgen. Daar steunen ze mij volledig in. Onze vrienden hebben begrip voor onze situatie. Maar ik krijg regelmatig de vraag of ik nog ga werken!

Financiën

We hebben van tevoren uiteraard berekeningen gemaakt. Nu ik fulltime thuis ben, moeten we meer op onze uitgaven letten. Ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialiste, en ben erg actief met visagie en cosmetica. Deze kennis zet ik in op mijn blog en mijn twee succesvolle Youtube kanalen. Zo draag ik bij aan ons inkomen.

Fulltime moederen in de praktijk

Mijn grootste uitdaging is om het huishouden op orde te houden. Ik doe mijn dagelijkse poetsrondje, maar zou graag meer willen ondernemen. Ik vind het lastig om dat in te plannen. Mijn familie woont ver weg, dus ik kan niet makkelijk een beroep doen op opa of oma voor wat tijd voor mezelf.

Het leukste en het mooiste aan fulltime moederen is dat je elk moment in de ontwikkeling van je kind als eerste meemaakt.

 • Lachen
 • Kruipen
 • Staan
 • Lopen
 • Zwaaien
 • Woordjes zeggen
 • enzovoorts

Dit soort momenten zijn onbetaalbaar en zal ik nooit vergeten. Fulltime moederen is altijd quality time hebben voor je kind, en je kindje leren kennen.

Week in het leven een Thuisblijfmoeder

 • 07:30 opstaan. We halen Ayumi uit bed en chillen nog even op onze slaapkamer.
 • 08:00 ontbijt. Daarna is er genoeg tijd om te spelen. Als ik zie dat ze bezig is, kan ik ondertussen even mailen, bloggen of iets anders doen. We eten tussendoor fruit.
 • 11:00 Ayumi naar bed brengen. Dan heb ik een uurtje de tijd om bijvoorbeeld iets in het huishouden te doen.
 • Na de middaglunch gaan we vaak naar buiten. Even wandelen, boodschappen doen of naar een vriendin. Als Mike vrij is gaan we er even op uit.
 • 17:45 uur Ayumi eet. Als Mike thuis is, zitten we aan tafel te eten terwijl Ayumi haar toetje krijgt. Na het uitbuiken spelen we samen.
 • 19:30 uur Ayumi douchen, en vervolgens naar bed. Nu ik zwanger ben ga ik ook gelijk naar bed toe. Soms blijf ik beneden om wat dingen schoon te maken. Omdat ik thuis ben kan ik eigenlijk alles doen wat ik wil, wanneer dat mij uitkomt. Ideaal toch?

Sociale contacten en tijd voor mezelf

Mijn vriendinnen werken parttime en fulltime. Als ze vrij zijn, spreken we af. Ik zie ze vaak meer dan 3x per week. Omdat ik thuis ben, is het makkelijker om af te spreken. Veel vrienden hebben ook kinderen dus het is voor ons allemaal leuk.

Soms heb ik echt een dagje voor mezelf nodig. Ayumi gaat dan lekker naar oma. Of Mike neemt haar ergens mee naar toe. Rust doet wonderen. Al is het maar op m'n gemakje douchen met de muziek hard aan.

Persoonlijke ontwikkeling als Thuisblijfmoeder

Ik vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Als Thuisblijfmoeder leer je jezelf beter kennen. Je leert bewust te genieten van wat er werkelijk belangrijk is in het leven.

Ik krijg er weliswaar geen diploma's voor, maar dat vind ik ook niet belangrijk. Het mooiste is dat je samen groeit als gezin. Ik trek me weinig aan van wat andere mensen denken of wat zij denken wat goed is voor een Thuisblijfmoeder.

De toekomst van een Thuisblijfmoeder

Zoals ik het nu zie, blijf ik voorlopig voor ons gezin zorgen tot de kinderen ongeveer 3 jaar zijn of naar school gaan. Dan ben ik er klaar voor om te solliciteren. Ondertussen blijf ik werken aan mijn blog en Youtube kanaal, zodat ik iets moois voor mezelf kan opbouwen. Er kan veel gebeuren in korte tijd dus ik probeer niet teveel op de zaken vooruit te lopen.

Ik zou in de toekomst best een parttime baan willen. Het moet dan wel een baan zijn waar ik gelukkig van word, en die aansluit bij mijn opleiding/ervaringen. Ik heb een grote passie voor beauty en sta altijd open voor een uitdaging.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *