De kraamhulp: boek review

Het Nederlandse systeem waarbij pas bevallen vrouwen kraamzorg krijgen van een kraamhulp is uniek. De kraamhulp is als een baken in de storm. Ze zorgt voor de pas bevallen vrouw en de baby, en staat gezinnen bij in die eerste tumulteuze dagen.

Maar wat als je je kraamhulp niet kunt vertrouwen?

Wat als je kraamhulp stiekem zout in het sodabadje doet, waar jij met je hechtingen in moet gaan zitten? Of als ze je borstkolf insmeert met zout? Het flesje met afgekolfde moedermelk verdunt met water, waardoor je kind permanent honger heeft?

Wat als je kraamhulp niet het baken in de storm is, maar de rots waarop de Titanic botste?

Dat is het verhaal van Esther Verhoefs nieuwste psychologische thriller. De titel is treffend: De kraamhup.

De kraamhulp: het verhaal

De pas bevallen Bibi ligt met ernstige bekkeninstabiliteit in bed. Ze kan niet eens haar eigen kind oppakken of in bad doen. Aan haar man Oscar heeft Bibi niets. Hij is afgeknapt op zowel Bibi als op het vaderschap. Dus Bibi is dolblij met kraamhulp Hennequin.

Maar helaas heeft die haar eigen agenda.

De kraamhulp: degelijke maar weinig verrassende thriller

Esther Verhoef heeft keurig alle ingrediënten die je nodig hebt voor een psychologische thriller bij elkaar gegooid, en gemengd. Het resultaat is een verdienstelijke thriller, die lekker wegleest. Alle verplichte elementen zitten er in: een valse psychopate, een bevlogen politie agente, een zielig slachtoffer en natuurlijk een paar twists en turns die de lezer moeten verrassen.

Literair is de kraamhulp echter niet. Het is meer een lekkere Big Mac. Hap, slik weg. Goed voor een prettige middag leesplezier. Wie zin heeft in een hapklare thriller, zal zich geen buil vallen aan De kraamhulp.

Praktische informatie

De kraamhup is voor 19,95 te koop bij bol.com.

N.B. Geef dit boek liever niet cadeau aan dames die nog in het kraambed liggen!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik ben blij dat er bij ons geen kindjes meer komen want nu kon ik ongestoord dit boek lezen want als je zwanger bent of wilt worden dan zou ik dit boek op de lijst zetten "nog te lezen". Want het is wel een aanrader, ik heb hem in 2 avondjes uitgelezen. Sommige stukken waren nog spannend ook en een onverwacht einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *