Fulltime moeder: Angelique

Angelique (24) had met haar SPW3 diploma professionele ervaring met kinderopvang.

Maar die achtergrond zorgde er juist voor dat ze liever zélf voor haar zoontje Keano (bijna 3) zorgde. De beslissing om fulltime thuis te blijven verliep dan ook heel natuurlijk voor Angelique, en kostte haar nauwelijks hoofdbrekens. Ook financieel niet. Angelique en haar vriend Davey (26) besloten gewoon af te wachten waar het schip zou stranden.

Dit is hun verhaal

Fulltime moeder: de beslissing

Angelique: 'Davey liet de beslissing om fulltime te moederen helemaal aan mij over. Ik was tenslotte ook degene die alles opgaf om voor ons kind te zorgen. Zelf zou hij dat nooit doen. Maar hij vindt het super dat ik het wel heb gedaan. Niet iedereen vond het een goed idee trouwens dat ik fulltime moeder werd. Sommigen vonden het dom omdat er een salaris wegviel, en ik minder sociale contacten zou hebben. Toch snapten de meesten wel dat ik zelf voor onze zoon wou zorgen.

Qua taakverdeling veranderde er eigenlijk weinig. Davey werkte altijd al meer buitenshuis dan ik. Ik kook en maak graag schoon (het liefst met harde muziek). Dus dat waren toch al mijn taken.

Fulltime moeder: de praktijk

Het moeilijkst aan fulltime moeder zijn vind ik tijd voor mezelf nemen. Alles draait voor mij om Keano, en dan vergeet ik mezelf wel eens. Gelukkig heb ik mijn blog. Bloggen is iets dat ik echt voor mezelf doe. Ik begon met bloggen toen ik veel met scrappen bezig was. Dat groeide uit tot een mamablog. Daar schrijf ik over al mijn avonturen en de dingen die me bezighouden als jonge moeder.

Het leukst als fulltime moeder vind ik dat ik alle eerste stapjes, woordjes enz. meemaak.

Week uit het leven van een Thuisblijfmoeder

Mijn weken zien er telkens weer anders uit, omdat Davey wisselende diensten heeft. Soms werkt hij maar een halve week, andere ineens zeven dagen per week. Wel vast staat de peuterspeelzaal op maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagochtend. Als Davey daar is, doe ik zoveel mogelijk in het huishouden. Ook afspraken voor mezelf probeer ik in peuterspeelzaaltijd te plannen. Op die manier kan ik zoveel mogelijk met hem doen als hij thuis is. Zoals wandelen, buiten spelen, knutselen of gewoon lekker op de bank een filmpje kijken.

Persoonlijke ontwikkeling als Thuisblijfmoeder

De afgelopen drie jaar heb ik meer geleerd, dan de hele periode dat ik werkte. Je komt jezelf gigantisch tegen als je fulltime thuis bent, en je eigenlijk niemand anders hebt dan jezelf en je kind. Daarom wil ik graag binnen een jaar weer een baan hebben. Ik mis de contacten heel erg. En nu Keano naar peuterspeelzaal gaat, merk ik dat ik me ga vervelen.

Gelukkig heb ik veel contacten via de social media. En via peuterspeelzaal leer ik andere ouders kennen. Daarnaast heb ik mijn eigen vriendinnengroep, en mijn zus waar ik overdag gewoon contact mee heb via de telefoon.

De toekomst van een Thuisblijfmoeder

In de toekomst hoop ik samen met mijn gezin in een mooie woning hier in de buurt te wonen. Misschien met nog wel een kind erbij.

Wil je neer lezen over Angelique? Bezoek dan haar blog.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *