De traditionele rollen omgedraaid

Do It Together

In onderstaande video zie je een dag uit het leven van een typisch gezin. Vader, moeder en twee kinderen. Je ziet ze wakker worden, ontbijten, op weg naar school en werk gaan en 's avonds weer thuis komen.

Rode lijn in het filmpje is de vader.

Vader doet het meest in het huishouden

Het is de vader die als het eerste opstaat, de kinderen wakker maakt, het ontbijt klaarmaakt en 's avonds de was doet. Hij doet het huishouden.

Tijdens het kijken van het filmpje kan ik niet ontkennen dat hij me zo'n beetje de Ideale Man leek. De acteur ziet er goed uit, en hij zorgt ook nog eens voor huis en haard.

Maar dan komt aan het eind een kritische vraag:

Zou je op dezelfde manier naar het filmpje gekeken hebben als het de vrouw was geweest die alle klusjes deed?

En dan verschijnt er de tekst:  'In the UK 66% of housework is still done by women,' gevolgd door de slogan 'Let's do it together'.

N.B. Het filmpje is een commercial van het merk Indesit.

Andere commercials die breken met traditionele rolpatronen

Overigens zijn er ook in Nederland best reclame's te vinden waarin traditionele rolpatronen worden doorbroken!

Je vindt er een aantal in deze post: Moeders in reclame: hoe het beeld verandert.

Wat vind jij van deze reclame?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

22 reacties

 1. Ik vind het best een goede reclame. Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit wie, wat in het huishouden doet. Rolverdeling interesseert mij vrij weinig, zolang we maar elkaar in alles vrij kunnen laten gaan. Mijn man is doordeweeks van huis, maar wanneer hij thuis is pakt hij heel veel dingen op en neemt dat bij mij uit handen.
  Moet ik wat langer doorwerken? Haalt hij de kinderen. Wil ik in het weekend wat doen, blijft hij thuis. Wil hij in het weekend wat doen, zorg ik dat ik thuis ben.
  Bij ons gaat het min of meer vanzelf en we maken alles bespreekbaar. Zo loopt het voor ons het beste.

 2. Ik vind het best een goede reclame. Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit wie, wat in het huishouden doet. Rolverdeling interesseert mij vrij weinig, zolang we maar elkaar in alles vrij kunnen laten gaan. Mijn man is doordeweeks van huis, maar wanneer hij thuis is pakt hij heel veel dingen op en neemt dat bij mij uit handen.
  Moet ik wat langer doorwerken? Haalt hij de kinderen. Wil ik in het weekend wat doen, blijft hij thuis. Wil hij in het weekend wat doen, zorg ik dat ik thuis ben.
  Bij ons gaat het min of meer vanzelf en we maken alles bespreekbaar. Zo loopt het voor ons het beste.

 3. Wat mij opvalt is de strakke en botte manier waarop de vrouw in het begin van het filmpje de man bejegend. Pas op het einde wordt ze voor mij wat sympathieker (maar eigenlijk amper). Zou dat andersom ook zijn opgevallen vraag ik mij af? Of nemen we dat voor vanzelfsprekend aan? Grappig en toch ook ontroerend filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *