Reacties

De opmars van de crèche ideologie — 8 reacties

 1. Volgens mij maken mensen vooral de keuze voor thuis of kdv voor zover die in hun bereik ligt met werk/privé omdat daarna (cognitieve dissonantie?) te vergoelijken waarom dat de juiste keuze is.

  Ik heb in het begin 1 dag KDV gehad en een combi van oma's. Inmiddels ben ik zelf meer thuis en springen de oma's om en om bij. Als ik nu terugkijk had ik graag zelf meer tijd met haar gehad. Maar ik ben zelf ook ouder geworden, dus kijk er nu ook wel anders (rustiger) tegen aan. Ik was destijds ook bang om uit het werkproces te stappen. Nu ben ik daar ook wat relaxter in. Vaak red je het best wel met wat minder geld (keuzes maken) en krijg je daar iets voor terug wat rust geeft (zorg over je kind(eren)). Maar dat is persoonlijk. Niet iedereen haalt daar z'n geluk uit.

  Belangrijkst blijft maar weer dat we moeten stoppen met prediken wat het beste is, maar zelf de keuze maken wat wij het beste vinden en anderen er niet om veroordelen.

 2. Volgens mij maken mensen vooral de keuze voor thuis of kdv voor zover die in hun bereik ligt met werk/privé omdat daarna (cognitieve dissonantie?) te vergoelijken waarom dat de juiste keuze is.

  Ik heb in het begin 1 dag KDV gehad en een combi van oma's. Inmiddels ben ik zelf meer thuis en springen de oma's om en om bij. Als ik nu terugkijk had ik graag zelf meer tijd met haar gehad. Maar ik ben zelf ook ouder geworden, dus kijk er nu ook wel anders (rustiger) tegen aan. Ik was destijds ook bang om uit het werkproces te stappen. Nu ben ik daar ook wat relaxter in. Vaak red je het best wel met wat minder geld (keuzes maken) en krijg je daar iets voor terug wat rust geeft (zorg over je kind(eren)). Maar dat is persoonlijk. Niet iedereen haalt daar z'n geluk uit.

  Belangrijkst blijft maar weer dat we moeten stoppen met prediken wat het beste is, maar zelf de keuze maken wat wij het beste vinden en anderen er niet om veroordelen.

 3. Toen mijn oudste een baby was, bracht ik hem met 3 maanden naar een gastouder. Die dag besloot ik dat ik dat nooit meer zou doen. Het ging prima, maar ik miste hem echt ontzettend. Toen mijn jongste een baby was, heb ik mijn ouderschapsverlof een paar maanden fulltime opgenomen. Zij ging pas naar het kdv toen ze 6 maanden was. Dat was net zo vreselijk 🙂 Het voelde echter wel veel beter.
  Ik snap Mirjam en Geeske heel goed. Ik hoef echt niet altijd thuis te zijn, maar meer dan nu, dat zou echt heerlijk zijn.

 4. Toen mijn oudste een baby was, bracht ik hem met 3 maanden naar een gastouder. Die dag besloot ik dat ik dat nooit meer zou doen. Het ging prima, maar ik miste hem echt ontzettend. Toen mijn jongste een baby was, heb ik mijn ouderschapsverlof een paar maanden fulltime opgenomen. Zij ging pas naar het kdv toen ze 6 maanden was. Dat was net zo vreselijk 🙂 Het voelde echter wel veel beter.
  Ik snap Mirjam en Geeske heel goed. Ik hoef echt niet altijd thuis te zijn, maar meer dan nu, dat zou echt heerlijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>