Boekbespreking: Help! Ik ben moe(der)!

Sonja Bakker bewees al dat, je boek in eigen beheer uitgeven, niet 'sneu' hoeft te zijn, en nu levert Yvonne van der Wal ook nog een keer het bewijs.

Haar boek Het Leed dat huisvrouw heet dat ze zelf uitgaf bij uitgeverij Free Musketeers, is nu namelijk uitgegeven door een 'echte' uitgeverij: Terra. Het resultaat is een geheel nieuw boek, met een vrolijke, frisse uitstraling: 'Help! Ik ben moe(der)!

In eerste instantie bekroop mij een blasé gevoel van: 'Alwéér een boek met columns over het moederschap?!' Hebben we niet genoeg aan Sylvia Witteman met haar bijtend sarcasme? Aan Daphne Deckers met haar kokette woordspelingen, en Daniela Hooghiemstra die gewoon 'wel leuk' is? Wat voegt de zoveelste bundeling columns daar nog aan toe?!

Maar Yvonne van der Wal heeft met haar toon toch een geheel eigen boek afgeleverd, dat leest als een gezellig gesprek met een aardige buurvrouw/collega moeder. Behalve het moederschap 'praat' Yvonne ook over allerlei andere onderwerpen die haar bezig houden, en dat leest gezellig weg.

Ook springt het boek uit de hoop 'moederboeken' door de vrolijke, en kleurrijke vormgeving. Je hoef je niet door hele lappen tekst heen te worstelen, de kleurtjes en afbeeldingen trekken je er als het ware vanzelf door heen.

Kortom, een gezellig en laagdrempelig boek dat leest als een 'gezellig bakkie doen'.

Meer weten?

Lees ons interview met Yvonne!

Het boek is o.a. te koop bij Bol.com voor 14,95. Zie hier onder.
Help, ik ben moe(der)
Help, ik ben moe(der)
Wal, Y. van der


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *