Boekbespreking: De dertigersdroom

'De dertigersdroom' van Ildikó von Kürthy heeft alle juiste ingrediënten voor een chicklitboek, maar toch heeft het kraak noch smaak. Voor mij was de dertigersdroom een enkele reis dromenland.

Marie Goldhausen is de stereotype chicklit hoofdpersoon: relatie, leuke baan, en op zoek naar een antwoord op de vraag wat ze met haar leven wil. Maar wat bij een twintiger nog charmant is, is voor een zevendertigjarige zeurderig, en roept een gevoel op van: 'Schiet nou maar eens op!'

De dertigersdroom is vlot en vrij humoristisch geschreven, maar de inhoud is saai. Na enkele hoofdstukken haakte ik definitief af, omdat ik de vele clichématige vraagstukken waarmee Marie op 'humoristische' manier worstelt, al zo vaak heb gelezen dat ik niet anders kon dan concluderen: 'Dit is zonde van mijn tijd.' Als veertiger heb ik wel wat beters te doen.

Het enige dat De dertigersdroom nog enigszins onderscheidt van alle andere chicklit, is dat het door een Duitse schrijfster is geschreven, en dat het verhaal zich in een Duitse setting afspeelt.

Wellicht is het boek wel leuk voor twintigers en dertigers, maar als veertiger leest het boek als een te vaak opgewarmd gerecht.

Praktische info

De dertigersdroom is o.a. te koop bij bol.com voor 15,95.

De dertigersdroom
De dertigersdroom
Ildiko von Kurthy

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *