Is het Blond Amsterdam servies ongeëmancipeerd?

blond amsterdam
Sylvia Witteman is geen fan van Blond Amsterdam. Dat blijkt uit haar boek Boodschappen doen met leesbril.

Ze noemt de tekeningen in dat boek onder andere infantiel.

Voor wie het assortiment niet kent, hieronder twee mokken van het Blond servies met de typische tekeningen.

 

'Welke vrouw koopt zoiets vernederends?'

Sylvia vraagt zich in haar column af:

'Wie ontwerpt er een complete keukenuitzet vol dergelijke stompzinnige cliché's? (...) Zijn er werkelijk vrouwen die hun eigen soort afgebeeld willen zien als eeuwig lachende, snoepzuchtige, kakelende roddelaars?'

Toch is het Blond servies populair. Ondanks het flinke prijskaartje. Een mok kost bijna een tientje.

Sylvia schrijft dat ze acuut een mannenservies gaat ontwerpen.

Maar warempel, dat is er al!

En qua cliché's doet het niet onder voor de vrouwenversie ; )

Tot slot

Sylvia Witteman heeft eigenlijk wel een punt vind ik. Ik had er nooit zo bij stilgestaan, want ik vind het Blond servies simpelweg vrolijk ogen.

Maar erg geëmancipeerd is het eigenlijk niet.

Zie ook Blond Amsterdam dupes.

Wat vind jij van het Blond servies?


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik vind het servies wel vrolijk getekend, maar niets voor mij. Ik denk ook dat het wat meer mikt op jongere meiden / vrouwen. Voor mij als "middelbare dame" zou ik het inderdaad wel infantiel vinden. Maar ach, als je het leuk vind, toch? (Al zou ik er wél wat bij denken, als je me mijn koffie serveerde in zo'n mok... ;-))

  2. Ik vind het servies wel vrolijk getekend, maar niets voor mij. Ik denk ook dat het wat meer mikt op jongere meiden / vrouwen. Voor mij als "middelbare dame" zou ik het inderdaad wel infantiel vinden. Maar ach, als je het leuk vind, toch? (Al zou ik er wél wat bij denken, als je me mijn koffie serveerde in zo'n mok... ;-))

  3. Ik bemerk bij mezelf heel veel vooroordelen tegen gebruikers van dit servies. Jonge vrouwen uit de Amsterdamse gegoede middenklasse die zich niet bewust zijn van hun White privilege en ook vrouwen die hun levensstandaard ambiëren. Gelukkig houd jij ook van hun spullen, dan moet ik mijn vooroordeel herzien!
    Erger nog dan het servies vind ik het beddengoed in die stijl. Daar laat je je man toch niet onder slapen.

  4. Ik bemerk bij mezelf heel veel vooroordelen tegen gebruikers van dit servies. Jonge vrouwen uit de Amsterdamse gegoede middenklasse die zich niet bewust zijn van hun White privilege en ook vrouwen die hun levensstandaard ambiëren. Gelukkig houd jij ook van hun spullen, dan moet ik mijn vooroordeel herzien!
    Erger nog dan het servies vind ik het beddengoed in die stijl. Daar laat je je man toch niet onder slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *