Vergelijkbare berichten

20 reacties

 1. Mensen blijven denken dat ze niet anders kunnen... getuige de vele reacties die ik krijg wanneer ik vertel dat ik zeker het eerste jaar mijn kinderen niet naar de crèche wil brengen.

 2. Mensen blijven denken dat ze niet anders kunnen... getuige de vele reacties die ik krijg wanneer ik vertel dat ik zeker het eerste jaar mijn kinderen niet naar de crèche wil brengen.

 3. Heeft dus niks over in de krant gestaan? (woon in belgie, dus lees nl kranten niet zo vaak meer) Mss dat de maandbladen over jeugd/baby's dit op de een of andere manier toch oppikken? Maar denk dat ze bang zijn voor ' onrust' te gaan zorgen...jammer. Vind ook dat hier wel serieus discussie over gevoerd zou moeten worden...

 4. Heeft dus niks over in de krant gestaan? (woon in belgie, dus lees nl kranten niet zo vaak meer) Mss dat de maandbladen over jeugd/baby's dit op de een of andere manier toch oppikken? Maar denk dat ze bang zijn voor ' onrust' te gaan zorgen...jammer. Vind ook dat hier wel serieus discussie over gevoerd zou moeten worden...

 5. Misschien moeten we dit boek gewoon massaal bij de consultatie bureaus droppen en de gynaecoloog! Want het is zo, vrouwen willen het NIET horen. We moeten allemaal op de VIVA-mama, Ouder van nu, Fabulous Mom online forums droppen. En natuurlijk bij het blad LOF!

 6. Misschien moeten we dit boek gewoon massaal bij de consultatie bureaus droppen en de gynaecoloog! Want het is zo, vrouwen willen het NIET horen. We moeten allemaal op de VIVA-mama, Ouder van nu, Fabulous Mom online forums droppen. En natuurlijk bij het blad LOF!

 7. ik denk dat mensen een beetje moe worden van het zoveelste onderzoek hiernaar. En die onderzoeken spreken elkaar allemaal tegen...

 8. ik denk dat mensen een beetje moe worden van het zoveelste onderzoek hiernaar. En die onderzoeken spreken elkaar allemaal tegen...

 9. En waar was de eerdere verontwaardiging naar aanleiding van het boek "de onschuldige gevangene" van Ingeborg Bosch? (aanrader!).

  Volgens mij zijn er 4 redenen:
  - economisch, de regering wil helemaal niet dat vrouwen thuisblijven en negeren dus alle publicaties met deze boodschap
  - lef om anders te zijn. We doen het nu eenmaal zo, het "hoort" zo en weinig mensen durven het anders te doen en daar voor te staan. We denken vaak zelfs dat we helemaal geen keuze hebben en dus wel moeten
  - vrouwbeeld: vrouwen dienen in deze tijd (financieel) onafhankelijk & individualistisch te zijn en thuisblijven wordt nu eerder gezien als saai, duf of ouderwets (want waar is je eigen stuk dan?)
  - cognitieve dissonantie reductie: we hebben echt een probleem als we toegeven dat we het niet goed doen met ons allen en daarom praten we elkaar massaal aan dat kinderopvang zo goed is of zelfs onmisbaar is voor de sociale ontwikkeling van onze kinderen. En negeren alles wat wijst naar het tegendeel.

 10. En waar was de eerdere verontwaardiging naar aanleiding van het boek "de onschuldige gevangene" van Ingeborg Bosch? (aanrader!).

  Volgens mij zijn er 4 redenen:
  - economisch, de regering wil helemaal niet dat vrouwen thuisblijven en negeren dus alle publicaties met deze boodschap
  - lef om anders te zijn. We doen het nu eenmaal zo, het "hoort" zo en weinig mensen durven het anders te doen en daar voor te staan. We denken vaak zelfs dat we helemaal geen keuze hebben en dus wel moeten
  - vrouwbeeld: vrouwen dienen in deze tijd (financieel) onafhankelijk & individualistisch te zijn en thuisblijven wordt nu eerder gezien als saai, duf of ouderwets (want waar is je eigen stuk dan?)
  - cognitieve dissonantie reductie: we hebben echt een probleem als we toegeven dat we het niet goed doen met ons allen en daarom praten we elkaar massaal aan dat kinderopvang zo goed is of zelfs onmisbaar is voor de sociale ontwikkeling van onze kinderen. En negeren alles wat wijst naar het tegendeel.

 11. Ik merk dat ik er niet teveel over praat, dat ik vind dat het niet goed is om kinderen naar de creche te brengen. Zeker niet tegen vriendinnen die dat wel doen. In het begin had ik idee dat ik het aan iedereen moest vertellen. Nu twijfel ik, zou ik ze het boekje moeten laten zien van Eerkens? Ik vind het sowieso een lastige situatie wanneer je echt anders denkt over opvoeding dan een vriendin. Ook als je het bij jezelf houdt en alleen maar zegt wat jij voor jezelf vindt, wordt het gezien als een aanval. Ik ben heel blij met deze website waar je gelijkgestemden vindt.

 12. Ik merk dat ik er niet teveel over praat, dat ik vind dat het niet goed is om kinderen naar de creche te brengen. Zeker niet tegen vriendinnen die dat wel doen. In het begin had ik idee dat ik het aan iedereen moest vertellen. Nu twijfel ik, zou ik ze het boekje moeten laten zien van Eerkens? Ik vind het sowieso een lastige situatie wanneer je echt anders denkt over opvoeding dan een vriendin. Ook als je het bij jezelf houdt en alleen maar zegt wat jij voor jezelf vindt, wordt het gezien als een aanval. Ik ben heel blij met deze website waar je gelijkgestemden vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *