Thuisblijfmoeder en geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen als thuisblijfmoeder

Veel thuisblijfmoeders zouden graag vanuit huis wat bijverdienen. Rondkomen van 1 salaris valt niet altijd mee.  Bovendien voelen veel vrouwen de behoefte aan 'iets voor zichzelf'. Dat kan betaald werk zijn vanuit huis.

Hieronder een overzicht van 5 werkzaamheden die je als thuisblijfmoeder goed kunt doen vanuit huis.

N.B Onderaan lees je mijn verhaal als thuisblijfmoeder en geld verdienen vanuit huis!

Thuisblijfmoeder: zo kun je geld verdienen vanuit huis

  1. Word gastouder. Een heel bekende manier om geld te verdienen vanuit huis is als gastouder. Op die manier ben je thuis voor je eigen kinderen, en vangt ondertussen ook kinderen van andere ouders op tegen betaling.
  2. Als mamablogger of als zogenoemde influencer. Mamabloggers zijn populair bij bedrijven. Ze hebben vaak een trouwe schare mensen die hen volgt, en hun adviezen opvolgt. Vandaar ook dat je tegenwoordig veel hoort over influencers. Als mamablogger kun je een influencer zijn. Je schrijft bijvoorbeeld over Pampers luiers tegen betaling, en op basis daarvan krijgt Pampers aandacht en gaan mensen het kopen. Zelf houd ik niet van de term influencers, maar wie meer wil weten kan dit artikel eens lezen: Hoe word je een influencer?
  3. Ga aan de slag als vertaler. Mijn oudste dochter zit in de laatste fase van haar opleiding tot vertaler bij de LOI. Ze werkt als au pair en combineert dit met vertaalwerk. De inkomsten zijn uitstekend.
  4. Gebruik een talent dat je hebt, en maak er je werk van. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dankzij internet is het bovendien veel makkelijker geworden om jezelf in beeld te brengen en je product of dienst aan te bieden. Ben je bijvoorbeeld heel handig met kleding maken? Dan zou je jezelf kunnen aanbieden om kinderkleding te naaien voor anderen.
  5. Last but zeker not least: soms is het mogelijk om het werk dat je deed voor je baas vanuit huis te gaan doen.
Nog veel meer thuiswerkideeën vind je op hetmoederbedrijf.com. Daar vind je allerlei interviews met moeders die geld verdienen vanuit huis.

Video: van blogger tot vlogger tot influencer

Omdat een mamablog makkelijk is om te maken, en bovendien leuk, hieronder meer uitleg over werken als blogger/influencer.

Mijn ervaringen als thuisblijfmoeder 

Cursus Samen Bevallen geven

In de jaren dat ik fulltime voor mijn kinderen zorgde gaf ik 7 jaar lang de partnercursus Samen Bevallen. Hiervoor volgde ik eerst een opleiding, en daarna kon ik aan de slag als cursusleidster. Ik gaf de cursus altijd op maandagavond als de kinderen in bed lagen. Mijn bleef dan boven en ving ze op als er wat aan de hand was. Dat ging prima, en op die manier hielp ik ons gezinsinkomen aan te vullen.

Internet assessor

Ik ben ook nog een tijd internet assessor geweest voor Lionbridge. Hiervoor moest ik een eng examen afleggen, en daarna kon ik aan de slag. Als internet assessor heb je alleen een computer nodig met internet. Je moet namelijk websites beoordelen. Het was perfect te combineren met het gezin.

Van fulltime moeder tot fulltime blogger : )

Toen de jongste naar de basisschool ging kreeg ik meer tijd. Ik zag dat in de VS veel thuisblijfmoeders succesvolle blogs hadden. Ik besloot ook te gaan bloggen. Het bleek precies bij me te passen! Inmiddels blog ik al zo'n 18 jaar, en inmiddels verdien ik geld als fulltime blogger. 
Met bloggen wil ik nooit meer stoppen.

Meer thuiswerkideeën en inspiratie nodig?

Er zijn heel wat boeken voor thuisblijfmoeders op de markt met thuiswerkideeën en tips en tricks over hoe je succesvol vanuit huis kunt werken. Wel zijn de meeste in het Engels helaas. Hieronder een overzicht van inspirerende boeken!
Een bijzonder voorbeeld van een moeder die vanuit huis geld verdient zie je in Mijn dochter de vlogger.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *