Pleidooi voor keuzevrijheid

Uit Brits onderzoek blijkt dat maar 1 op de 8 Britse vrouwen fulltime wil werken. Cristina Odone, schrijfster van het onderzoek zegt dat de vooruitgang van vrouwen altijd verkeerd gemeten is: namelijk in termen van aantallen vrouwen in topfuncties.

De regering schat alleen fulltime buitenshuis werkende vrouwen op waarde. Tijd die besteed wordt aan zorg en opvoeding wordt gezien als tijdsverspilling of teken van zwakte en wordt zelfs financieel afgestraft.

'De economie is afhankelijk van arbeidskrachten, en de maatschappij van zorg,' aldus Odone. 'En dat veroorzaakt vooral frictie bij vrouwen.'

Odone doet op basis van het onderzoek o.a. de volgende suggesties:

De overheid moet ophouden met miljarden in professionele kinderopvang te pompen, die niet populair is onder moeders en die bewezen schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

Mannen en vrouwen moeten de vrijheid krijgen zelf te bepalen hoe ze hun kinderen willen grootbrengen.

Het belastingsysteem moet worden aangepast d.m.v. 'income splitting'. Dat wil zeggen dat je als húishouden wordt belast en niet als individu. Dan worden huismannen, thuisblijfmoeders en kostwinners niet langer financieel afgestraft voor hun keuzes.

Download hier het onderzoeksverslag.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *