Nieuw type Thuisblijfmoeder

Engelse journaliste en schrijfster, Frances Childs, constateert dat er een geheel nieuw type Thuisblijfmoeder is: gemiddeld achter in de twintig ziet deze Thuisblijfmoeder er uit om door een ringetje te halen. Ze draagt designerkleding, en gaat elke week naar de kapper. Ze is hoogopgeleid, intelligent en heeft een nanny en werkster. Haar geheim? Ze trouwde een rijke man!

'Een paar jaar geleden had ik gezegd dat geluk afhankelijk is van financiële onafhankelijkheid en een mooie carrière,' peinst Frances Childs, 'maar toen werd ik een werkende moeder.'
Door ervaring wijs geworden constateert Childs dat het een sprookje is dat je een succesvolle carriere kunt combineren met het moederschap, en beide goed kunt doen. Volgens haar willen vrouwen, als ze de keus krijgen, het liefst bij hun kind blijven.

Maar helaas zijn er vaak twee inkomens nodig om het hoofd boven water te houden. Een rijke man zou dit probleem mooi oplossen! De jonge generatie vrouwen, waaronder Childs zeventienjarige dochter, ziet trouwen dan ook als een alternatief carrièrepad.

Frances Childs concludeert dat ze hoopt dat haar dochter een rijke man zal trouwen. Dan heeft ze tenminste de keuze om buitenshuis te werken of fulltime te moederen.

Feitelijk houdt Frances Childs dus een pleidooi voor het kostwinnerstelsel dat in Nederland zo lang hoogtij vierde, maar nu stelselmatig is uitgehold.

Hoop jij dat je dochter 'rijk' trouwt?

Het artikel in de Mail Online

Vergelijkbare berichten

34 reacties

 1. Poeh... ik heb geen dochter en hoef me hier niet druk om te maken. Wat ik wel zie is dat de arbeiders-vrijgezellen in mijn vriendenkring 30+ worden en zich geen vrouw kunnen veroorloven eigenlijk. Het zijn allemaal veeleisende dames die hun pad kruisen, vooral op geld-gebied en met een baan in de kas blijven ze alleen.
  Eigenlijk treurig en ik vind het de vrouwen niet sieren. Het zijn allemaal steengoede kerels. Een rijke man zal lang zo lief, inlevend en behulpzaam zijn als mijn vrienden. Maar dan kun je dat wél compenseren met designerkleren (die ik dan wel tweedehands van je overneem als je ze nieuw wegdoet 😉
  Mijn man is niet rijk, maar een betere kan ik me niet wensen!!

 2. Poeh... ik heb geen dochter en hoef me hier niet druk om te maken. Wat ik wel zie is dat de arbeiders-vrijgezellen in mijn vriendenkring 30+ worden en zich geen vrouw kunnen veroorloven eigenlijk. Het zijn allemaal veeleisende dames die hun pad kruisen, vooral op geld-gebied en met een baan in de kas blijven ze alleen.
  Eigenlijk treurig en ik vind het de vrouwen niet sieren. Het zijn allemaal steengoede kerels. Een rijke man zal lang zo lief, inlevend en behulpzaam zijn als mijn vrienden. Maar dan kun je dat wél compenseren met designerkleren (die ik dan wel tweedehands van je overneem als je ze nieuw wegdoet 😉
  Mijn man is niet rijk, maar een betere kan ik me niet wensen!!

 3. Heel politiek corrrect allemaal. Ik heb oa twee dochters en natuurlijk is het het allerbelangrijkst dat ze later gelukkig worden maar ik hoop ook dat ze mooi worden (niet alleen in mijn ogen)want daar kom je verder mee (mooie mensen verdienen meer) en zeer zeker genoeg geld hebben om geen zorgen te hebben. Ook dat ze slim zijn en fluitend door hun schooltijd gaan. Maakt alles wel veel makkelijker. Volgens mij is het leven al moeilijk genoeg. En ach als dat geld van een man komt heb ik daar geen problemen mee.

 4. Heel politiek corrrect allemaal. Ik heb oa twee dochters en natuurlijk is het het allerbelangrijkst dat ze later gelukkig worden maar ik hoop ook dat ze mooi worden (niet alleen in mijn ogen)want daar kom je verder mee (mooie mensen verdienen meer) en zeer zeker genoeg geld hebben om geen zorgen te hebben. Ook dat ze slim zijn en fluitend door hun schooltijd gaan. Maakt alles wel veel makkelijker. Volgens mij is het leven al moeilijk genoeg. En ach als dat geld van een man komt heb ik daar geen problemen mee.

 5. Toch lijkt het me sterk af te raden om een man te trouwen enkel en alleen om zijn geld.. Stel je voor: na een dagje shoppen in de PC keer je schoorvoetend terug naar je Larense villa, om daar een man aan te treffen met wie je hebt ontdekt op geen enkele mogelijke manier samen te kunnen leven. Ziedaar het perfecte decor voor een soapserie.

 6. Toch lijkt het me sterk af te raden om een man te trouwen enkel en alleen om zijn geld.. Stel je voor: na een dagje shoppen in de PC keer je schoorvoetend terug naar je Larense villa, om daar een man aan te treffen met wie je hebt ontdekt op geen enkele mogelijke manier samen te kunnen leven. Ziedaar het perfecte decor voor een soapserie.

 7. Jaja nee ik ben gek. Heb je die andere reacties eigenlijk gelezen Femke? Die waren zonder uitzondering negatief over het artikel. En ik niet. Maar dat gelukkig zijn (op wat voor manier dan ook) het allerbelangrijkst is, daar was ik volgens mij wel duidelijk genoeg over.

 8. Jaja nee ik ben gek. Heb je die andere reacties eigenlijk gelezen Femke? Die waren zonder uitzondering negatief over het artikel. En ik niet. Maar dat gelukkig zijn (op wat voor manier dan ook) het allerbelangrijkst is, daar was ik volgens mij wel duidelijk genoeg over.

 9. Ik kan natuurlijk niet voor een ander spreken maar het kwam op mij over alsof Sophie op het artikel reageert en niet op jou.
  Maar dat kan ze alleen zelf beantwoorden.

 10. Ik kan natuurlijk niet voor een ander spreken maar het kwam op mij over alsof Sophie op het artikel reageert en niet op jou.
  Maar dat kan ze alleen zelf beantwoorden.

 11. Sorry Jocelyne, dat was uiteraard niet aan jou gericht. Ik doelde op de uitspraak van Childs dat ze hoopt dat haar dochter een rijke man trouwt... Ik vind dat onbegrijpelijk, wat een lage dunk heb je dan van je eigen kind.

  groeten
  Sophie

 12. Sorry Jocelyne, dat was uiteraard niet aan jou gericht. Ik doelde op de uitspraak van Childs dat ze hoopt dat haar dochter een rijke man trouwt... Ik vind dat onbegrijpelijk, wat een lage dunk heb je dan van je eigen kind.

  groeten
  Sophie

 13. Dat is op zich een prima eigenschap Jocelyne, gevoeligheid.
  Mij heeft het geholpen om er altijd vanuit te gaan dat anderen het beste met je voor hebben.

 14. Dat is op zich een prima eigenschap Jocelyne, gevoeligheid.
  Mij heeft het geholpen om er altijd vanuit te gaan dat anderen het beste met je voor hebben.

 15. Toen ik mijn man ontmoette zat hij nog in de opstartfase van zijn bedrijf, na 7 jaar gaat het inmiddels financieel heel voortvarend. Nu kan ik als zijn vrouw zelf kiezen of ik wil werken of thuis blijf bij onze 2 jarige dochter. Een schoonmaakster maakt het thuisblijven bovendien nog een stuk prettiger! Ik denk dat het de schrijfster te doen is om deze keuzevrijheid voor haar dochter die een rijke man bied. Maar dit zeker niet ten koste gaande van de relatie met je man! Dit gun ik onze dochter ook!

 16. Toen ik mijn man ontmoette zat hij nog in de opstartfase van zijn bedrijf, na 7 jaar gaat het inmiddels financieel heel voortvarend. Nu kan ik als zijn vrouw zelf kiezen of ik wil werken of thuis blijf bij onze 2 jarige dochter. Een schoonmaakster maakt het thuisblijven bovendien nog een stuk prettiger! Ik denk dat het de schrijfster te doen is om deze keuzevrijheid voor haar dochter die een rijke man bied. Maar dit zeker niet ten koste gaande van de relatie met je man! Dit gun ik onze dochter ook!

 17. En om nog wat toe te voegen: ik leer mijn kinderen om de tering naar de nering te zetten, en niet andersom. Kijk eerst eens wat je inkomen is of zal worden als jullie kinderen krijgen en er in elk geval één altijd thuis is. Probeer verschillende vormen uit op papier, allebei om beurten thuis, (lijkt mij altijd het fijnst omdat beide partners dan zowel werk als zorg kennen en ook de kinderen opgroeien met het beeld van zorgende en werkende mannen en vrouwen). En zie dan wat daar bij past, en als dat een huurhuis is, zonder auto, dan is dat zo. Je weet nooit of een van beiden of allebei later vooruit gaan in inkomen en dan kun je altijd nog een huisje kopen, maar ook weer: niet te duur.

 18. En om nog wat toe te voegen: ik leer mijn kinderen om de tering naar de nering te zetten, en niet andersom. Kijk eerst eens wat je inkomen is of zal worden als jullie kinderen krijgen en er in elk geval één altijd thuis is. Probeer verschillende vormen uit op papier, allebei om beurten thuis, (lijkt mij altijd het fijnst omdat beide partners dan zowel werk als zorg kennen en ook de kinderen opgroeien met het beeld van zorgende en werkende mannen en vrouwen). En zie dan wat daar bij past, en als dat een huurhuis is, zonder auto, dan is dat zo. Je weet nooit of een van beiden of allebei later vooruit gaan in inkomen en dan kun je altijd nog een huisje kopen, maar ook weer: niet te duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *