Moeder veroorzaakt opstootje door Thuisblijfmoeders te prijzen

thuisblijfmoeders

De Amerikaanse Ryshell Castleberry wilde Thuisblijfmoeders een hart onder de riem steken.

Daarom schreef ze op haar Facebookpagina een post waarin ze benadrukte dat ook al gaan Thuisblijfmoeders niet de deur uit voor hun werk, dat niet wil zeggen dat ze niet hard werken.

Pleidooi voor waardering van Thuisblijfmoeders

Ze noemde alle taken die thuisblijfmoeders zoal doen en schreef:

'This is the daily routine of many women all over the world, it starts in the morning and continues until the wee hours of the night... This is called "doesn't work"?! “Being a housewife has no diplomas, but has a key role in family life! Enjoy and appreciate your wife, mother, grandma, aunt, sister, daughter... Because their sacrifice is priceless.'

Waarom schreef Ryshell haar post?

Rysell Castleberry's inspiratie kwam van een post die op internet rondzwerft. Daarin beschrijft een fictionele echtgenoot alle taken en verantwoordelijkheden van zijn vrouw. Dat zijn er nogal wat, maar de beste man blijft zeggen: 'Ze werkt niet.'

Uh-oh: furieuze reacties

Helaas bleek Ryshell Castleberry met haar pleidooi voor waardering van Thuisblijfmoeders velen op de tenen te trappen. Wat bedoeld was als een vriendelijke bemoediging voor Thuisblijfmoeders, bleek een lont voor het oplaaien van 'The Mommy Wars'.

Een typische reactie van een moeder die kind en baan combineert was:


'I work a full time job and still do all of the above. I wish I could stay at home!!!'

Ook huismannen voelden zich tekort gedaan. Een huisman reageerde met:

'Don't forget that there is such a thing as stay at home dads that do the same thing. My wife brings home the slab of bacon and she loves her career... so watching two boys 23 months and 14 weeks is a FULL time job!!'

De post ging viraal

Ryshell Castleberry's post werd maar liefst 185.000 keer gedeeld.

Conclusie

Sommige onderwerpen liggen erg gevoelig in Moederland. Zoals je kind wel of niet laten huilen, je kind al dan niet bij je in bed nemen, borstvoeding versus flesvoeding en dus fulltime moederen versus de gezin en betaalde arbeid combineren.

Zo lang een simpele bemoediging aan Thuisblijfmoeders zoveel ergernis oproept bij vrouwen die baan en kind combineren mag het duidelijk zijn dat deze keuzes nog zeer gevoelig liggen.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address: 

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. Ik heb er nooit moeite mee als iemand de keuze maakt om thuis te blijven en dat gezeur over weggegooide opleidingen, daar kan ik niks mee. Maar gaan mutsen over de taken die je als thuisblijver doet, daar kan ik ook niks mee. Immers, de werkende moeder/vader doet dat ook naast haar/zijn baan.

  Kortom: laat ieder zn eigen keuze maken zonder continu opnieuw de discussie te starten of de boel te vergoeilijken. Gelukkig mag je kiezen. Da's nou juist het mooiste ervan!

 2. Ik vind het heel lief bedoeld en zoals altijd als je naar een ander luistert doe je het toch nooit goed. Ik was altijd fulltime moeder en het leek me heerlijk om af en toe eens geen moeder te zijn. Toen de kinderen klein waren vind ik het heel zwaar om voortdurend gestoord te worden bij alles wat ik deed. Ik had dan echt behoefte om eens door te kunnen werken of even die verantwoordelijkheid niet.
  Tegelijk heb ik alle respect voor werkende moeders. Hoe ze dat allemaal voor elkaar moeten krijgen vind ik enorm knap.

 3. Ik vind het heel lief bedoeld en zoals altijd als je naar een ander luistert doe je het toch nooit goed. Ik was altijd fulltime moeder en het leek me heerlijk om af en toe eens geen moeder te zijn. Toen de kinderen klein waren vind ik het heel zwaar om voortdurend gestoord te worden bij alles wat ik deed. Ik had dan echt behoefte om eens door te kunnen werken of even die verantwoordelijkheid niet.
  Tegelijk heb ik alle respect voor werkende moeders. Hoe ze dat allemaal voor elkaar moeten krijgen vind ik enorm knap.

 4. Ik vind die haat en nijd onderling zo raar. Fijn als je een keuze hebt en een keuze maakt die bij je past. Heb je geen keuze dan is dat super rot en leef ik met je mee. Leven en laten leven.

 5. Ik vind die haat en nijd onderling zo raar. Fijn als je een keuze hebt en een keuze maakt die bij je past. Heb je geen keuze dan is dat super rot en leef ik met je mee. Leven en laten leven.

 6. Het enige wat ik hoop is dat elke moeder en vader oprecht veel van hun kinderen houden. Hoe ze de taken verdelen maakt dan toch ook niet uit als er maar liefde is.

 7. Het enige wat ik hoop is dat elke moeder en vader oprecht veel van hun kinderen houden. Hoe ze de taken verdelen maakt dan toch ook niet uit als er maar liefde is.

 8. Tja, opvoeden op je eigen manier, kun je nooit goed doen. Er zijn altijd twee kampen. Ik merk het soms ook aan discussies die ik heb met mijn vriendinnen over opvoeden. Iedereen wil graag bevestiging dat hij/zij het op de goede manier doet. Dus als er iemand is die er anders over denkt... Belangrijkste is de onvoorwaardelijke liefde en steun die je aan je kind geeft.

 9. Tja, opvoeden op je eigen manier, kun je nooit goed doen. Er zijn altijd twee kampen. Ik merk het soms ook aan discussies die ik heb met mijn vriendinnen over opvoeden. Iedereen wil graag bevestiging dat hij/zij het op de goede manier doet. Dus als er iemand is die er anders over denkt... Belangrijkste is de onvoorwaardelijke liefde en steun die je aan je kind geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *