Juf, er is een kind kwijt

Juf er is een kind kwijt

Het boek Juf, er is een kind kwijt van Dorine Hermans is volgens de ondertitel 'Een ode aan alle juffen en meesters van nu. Het bevat verrassende ontroerende verhalen uit de wereld van de basisschool.

Anders dan de cover doet vermoeden, is Juf, er is een kind kwijt geen lollig boekje, dat op zogenaamd hilarische toon is geschreven.
En dat maakt dit boek beter dan je op basis van de cover zou denken.

Juf, er is een kind kwijt

In Juf er is een kind kwijt vind je verhalen uit de praktijk van het dagelijks leven op de basisschool. Hoewel de verhalen van telkens andere juffen en meesters zijn, is de toon van elk verhaal hetzelfde.

De toon van Juf, er is een kind kwijt is de toon van de schrijfster Dorine Hermans.

Die aanpak zorgt enerzijds voor eenheid in het boek, maar anderzijds werkt het soms wat bevreemdend. De ene lerares heeft toch een andere aanpak dan de andere, en als de toon identiek is kun je je als lezeres soms verwonderen over een verhaal dat niet lijkt te passen bij een eerder gelezen verhaal. Ik moest mezelf er tenminste een paar keer aan herinneren:

'Oh ja, het zijn verhalen van verschillende onderwijzers!' 

Thema's in Juf, er is een kind kwijt

Thema's die in Juf, er is een kind kwijt aan bod komen zijn dingen als tienminutengesprekken, contact met de ouders, moderne problematiek zoals echtscheiding die ook gevolgen heeft op school, overlijdens, religieuze vrijheid, andere culturen en opvoeding etc.

Juf, er is een kind kwijt tot slot: waar zijn de meesters?!

Juf, er is een kind kwijt is inderdaad bij vlagen een ontroerend boek dat bewust maakt van de complexiteit van het leven en lesgeven op een basisschool anno 2020.
Maar één ding is opvallend: er zit niet 1 verhaal van een meester in.
Als er al mannen voorkomen in dit boek, dan is het in de rol van directeur!

Praktische informatie over Juf, er is een kind kwijt

Juf, er is een kind kwijt is voor 19,48 te koop bij bol.com. Het is natuurlijk een superleuk cadeau voor iemand in het onderwijs, maar ook als ouders is het fijn om te lezen.
Juf er is een kind kwijt

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *