Het Ikumen Project

In het land van workaholics, waar ze een speciaal woord hebben voor 'dood voor overwerk' werd in 2010 het Ikumen project gestart. Het woord Ikumen is een woordspeling. Het Japanse woord voor opvoeden is 'iku-ji'.

Ikumen project: Japanse vaders besteed meer tijd aan je kinderen

Het Ikumen project roept Japanse vaders op om meer tijd met hun kinderen door te brengen. Er is een speciale website voor het Ikumen project, en er is is zelfs een speciaal Ikumen lied! We hebben het beluisterd, maar het was Japans voor ons ; ) Maar uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat één van de regels luidt:

'Don’t miss your precious chance to observe your children’s growth!'

Het Ikumen project is een initiatief van het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn. Vaders kunnen zelfs een prijs winnen: 'The Ikumen of the Year' award.

Moeder van het Jaar en Vader van het Jaar

In Nederland zijn er diverse ketens die prijzen uitreiken voor de Moeder van het Jaar. Zo is er een hotelketen, tijdschrift  en lingeriemerk die allemaal een dergelijke 'wedstrijd' organiseren. Vader van het Jaar verkiezingen zijn een stuk zeldzamer.

Maar het is een interessant vraagstuk: als de overheid een Vader van het Jaar verkiezing van het jaar zou organiseren, welke Nederlandse vader zou die dan winnen?

Leestip

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *