Digitaal kaarten maken

Gastpost door Eva

De afgelopen jaren gaat het snel met de techniek. Zo’n 10 jaar geleden knutselden we onze kaarten nog zelf met crêpe-papier, lijm, stiften en zelfs verf en glitters. Via websites als de PostNL Verhuiskaarten service is het mogelijk om je eigen ontwerpen te uploaden en die per kaart te versturen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een fantastische fotograaf bent, maar als je iets meer wilt knutselen dan kunnen onderstaande tips handig zijn om in gedachten te houden en wellicht toe te passen!

Inspiratie

Als je inspiratie op wil doen voor het ontwerp van je kaart dan kan ik je aanraden om eens een kijkje te nemen op weheartit.com. Op deze website staan duizenden mooie foto’s, afbeeldingen en quotes, Als je specifiek op zoek bent naar een verhuiskaart of een verjaardagskaart dan kan je via de zoekfunctie zomaar een tof ontwerp vinden waardoor jij inspiratie op doet voor je kaart. Misschien vind je het ontwerp dat je hebt gevonden wel zo leuk dat je die gaat gebruiken!

Ontwerp software

Als je creatief wilt zijn op de computer dan heb je wel goede design software nodig. Het meest gebruikte fotobewerkings- en ontwerpprogramma is Adobe Photoshop. Dit is een heel uitgebreid programma, mocht je eerst wat willen knutselen en uitproberen dan raad ik je aan om Paint.NET te installeren. Met deze software kun je onder andere met verschillende lagen werken, schaduwen aanpassen, delen van foto’s weghalen en ergens ander weer inplakken, en rimpeltjes of andere oneffenheden wegwerken. Zoals met alles wat nieuw voor je is betekent het dat je er wel de nodige tijd in moet steken om alles onder de knie te krijgen, het is dan ook aan te raden om eerst een dag te ‘oefenen’ om alle mogelijkheden van het programma onder de knie te krijgen.

Rechtenvrije afbeeldingen

Als je werkt met afbeeldingen of foto’s die je niet zelf hebt gemaakt dan is het risico al snel groot dat je portretrechten of andere rechten schendt. Het is daarom belangrijk om te weten welke foto’s en afbeelding rechtenvrij zijn. Op http://www.compfight.com kan je zoeken naar afbeeldingen waar geen rechten op zitten en die je dus eventueel zelfs commercieel zou mogen gebruiken!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *