Commotie rondom het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord zorgt nog steeds voor veel commotie, zeker nu volgens de nieuwste cijfers 1 op de 7 huishoudens er de komende 5 jaar in totaal tussen de 5 en de 10 procent op achteruit gaat. 3 procent van de huishoudens verliest tijdens de komende kabinetsperiode zelfs meer dan 10 procent aan koopkracht. Volgens Rutte en Samsom zou het koopkrachtverlies maximaal 4% zijn.

Lachende Samsom en somberende Rutte

Afgezien van hun informerende rol, schilderen de media ook een bepaalde sfeer/plaatje. Dat doen ze met krantenkoppen en foto's. Wat de laatste dagen opvalt zijn veel foto's van een breed lachende Samson, en een somber kijkende Mark Rutte.

Op Geen Stijl verwoordden ze het zo:

'Terwijl Samsom alleen de miljard euro korting op Ontwikkelingssamenwerking hoeft te verdedigen (waar eigenlijk niemand een fuck om geeft maar dan lijkt de PvdA-achterban tenminste ook nog een beetje kritisch), valt er voor de VVD-mods niet op te jorissen tegen de onstuitbare commentkruistocht van liberaal teleurgestelden met opzegdrang.'

Het wachten is nu op de cijfers van het Nibud, die hopelijk definitieve duidelijkheid gaan brengen over de financiële gevolgen van het Regeerakkoord.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *