Bebe Glotton: deseksualisering borsten?

Laat het maar aan de Spanjaarden over om van borstvoeding opnieuw een hot item te maken!

Kwamen ze eerst al in het nieuws vanwege een cover waarop ze een vrouw als koe afbeeldden, nu is er ophef over een pop die borstvoeding wil, van Spaanse speelgoedproducent Berjuan. De pop luistert naar de naam Bebe Glotton, wat erg lijkt op het Engelse glutton dat 'gulzigaard' betekent.

Pop die aan de borst drinkt

Bebe Glotton, wordt geleverd met een schort waarop ter hoogte van de borstpartij twee bloemetjes zitten. De poppenmoeder doet het schort om, en door de pop tegen zo'n bloemetje te houden, gaat Bebe Glotton zeer luidruchtig 'drinken'.

Borstvoedende pop leidt tot seksualisering kinderen

Critici vinden dat de pop bijdraagt aan de seksualisering van jonge kinderen, en dat meisjes te snel volwassen worden door Bebe Glotton. Maar Berjuan Toys snapt helemaal niets van de commotie en wast haar handen in onschuld: de intentie was om meisjes te leren over borstvoeding en de hechte band tussen moeders en zuigeling. Het ergste wat je Berjuan Toys dan kunt verwijten is stereotypering, en seksediscriminatie.

En de flesjes dan?

De borstvoedingsliga haalt ongetwijfeld opgelucht adem, want tot dusver werden poppen vaak geleverd met een flesje! De voorsprong van flesvoedingfabrikanten wordt met Bebe Glotton zeer effectief ongedaan gemaakt.

En je kunt je afvragen wie nou eigenlijk wie seksualiseert, want hoe je het ook wendt of keert, in eerste instantie hebben borsten een biológische functie.

Hieronder het filmpje:

Wat vind jij van Bebe Glotton?
Zou je haar kopen voor je dochter of zoon?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Naar de baby popjes die ik voor mijn twee zoons gekocht heb, hebben ze nooit omgekeken en dat betekent even veel en even weinig als het feit dat er één wel dol op Lego was en de ander niet.
  Wat me op die poppen tegen lijkt is dat ze te ingewikkeld zijn. Speelgoed moet wat mij betreft niet al te natuurgetrouw zijn. Want dan kan je wat er aan ontbreekt nu juist zelf zo leuk spelen. Dus speelgoedauto's hoeven zelf niet te ronken, het kind komt zelf wel op het idee vroem vroem of zoiets te roepen.
  Van een discussie over de sexualisering van borsten moet ik een beetje zuchten.
  Mag het eens een keer gaan over de onnodige problematisering van alles wat met vrouw (of nu ook al meisje) zijn te maken heeft?

 2. Ook hier een dochter (en zoon) die de popjes automatisch 'de borst' geven. Óf ze halen de kolf uit de kast, 'kolven' een flesje vol en geven dat 😉
  Nee, ik zou dus zo'n pop niet kopen.
  Maar leluk dat er een alternatief is voor het eeuwig meegeleverde poppenflesje.

 3. Ook hier een dochter (en zoon) die de popjes automatisch 'de borst' geven. Óf ze halen de kolf uit de kast, 'kolven' een flesje vol en geven dat 😉
  Nee, ik zou dus zo'n pop niet kopen.
  Maar leluk dat er een alternatief is voor het eeuwig meegeleverde poppenflesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *