Baby gadgets die de rol van ouders overnemen

baby gadgets

Er zijn eindeloos veel zogenaamd handige baby gadgets.

De Consumentenbond waarschuwt voor een zogenoemd 'zelfvoedingskussen'.

Dat is een kussen waarin je je baby legt, en dan kan hij zichzelf als het ware de fles geven. Hieronder zie je dit kussen:

Ik las het artikel met een mengeling van verbijstering en afschuw.

Want ik vind het sneu voor een kind als er blijkbaar zelfs al geen tijd meer is om persoonlijk door je ouders gevoed te worden!

Zelfvoedingskussen

Let op: een zelfvoedingskussen is iets anders dan een 'gewoon' voedingskussen. Een gewoon voedingskussen is hoefijvervormig en is bedoeld om het geven van borstvoeding makkelijker te maken.

Maar toen ik ernaar ging zoeken op internet, kon ik nergens zo'n zelfvoedingskussen vinden.

En dat is dus volgens de Consumentenbond maar goed ook.

Het maakte me echter wel nieuwsgierig: zijn er nog meer van die gadgets die taken van ouders vervangen?

Baby gadgets die rol ouders overnemen

Uiteraard ben je als ouder onvervangbaar. Maar dat neemt niet weg dat fabrikanten hun best doen om gadgets te maken die op z'n minst bepaalde taken van je kunnen overnemen.

Automatisch wiegen met Rockit baby

Zoals de Rockit Baby De Rockit Baby vervang jou als ouder bij de kinderwagen. Ik weet nog dat toen de kinderen nog klein waren, ik soms zelfs een bord stond te wiegen. Gewoon omdat ik zo vaak met een baby stond te wiegen. De Rockit Baby het licht schudden van kinderwagen van jou over.

Automatisch je baby sussen

En wat te denken van de Clockity White Noise. Deze kun je ophangen in de babykamer. De geluiden van de Clockity White Noise vervangen in theorie jouw aanwezigheid.

Baby monitor

Niet zelf naar de slaapkamer van je kind gaan, maar via het scherm van een baby monitor kijken hoe het er mee is. Op zich een heel fijne manier om je kind te kunnen controleren, maar gaat er niet ook iets verloren?
baby monitor
Tegelijkertijd moet ik erkennen dat ik destijds maar al te blij was met de maxi phone.

Mamaroo

De Mamaroo neemt je baby wiegen van je over. Daarnaast kan de Mamaroo ook een deinende beweging maken, en het gevoel van rijden in een auto nabootsen.
mamaroo

Nightnanny

Geen gadget maar een zogenoemde nightnanny. Op de site staat:

De Night Nanny komt in de avond om 22.00 uur en neemt de zorg voor de kinderen over terwijl u van uw nachtrust kunt genieten.

Overigens kan ik me goed voorstellen dat als je bijvoorbeeld een huilbaby hebt, een nightnanny enorm kan helpen om zelf tot rust te komen. Anderzijds wordt er wellicht ook teveel geëist van nieuwbakken ouders, waardoor de doorwaakte nachten een probleem worden.

Tot slot

Er zijn veel baby gadgets op de markt die beloven het leven als ouder makkelijker te maken. Sommige zijn ook echt handig, en kunnen uitkomst bieden als je moe en uitgeput bent.

Tegelijkertijd kunnen gadgets natuurlijk nooit de ouder vervangen, en maken ze ons bovendien afhankelijker van technologie.

Maar zoals ik al schreef: ik vond de maxiphone destijds heel fijn, en ook een speentje vond ik al snel superhandig....

Wat is jouw favoriete gadget als ouder?


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *