Hoe weet je of een serie of film geschikt is voor je kind?

kids tube

Het overkomt menige ouder: je kind heeft nachtmerries omdat hij of zij per ongeluk iets op televisie heeft gezien dat eigenlijk niet geschikt was voor kinderoogjes!

En dan zit je met de gebakken peren! Een huilend en angstig kind dat bijvoorbeeld niet meer durft te gaan slapen. En dit gebeurt sneller dan je denkt. Want in ogenschijnlijk onschuldige tekenfilms sterven moeders en vaders zo maar een bloedige dood. Denk maar aan de moeder van Bambi, of de vader van het leeuwtje Simba.

Het mag duidelijk zijn: het is niet zo eenvoudig als het lijkt, om te bepalen of een film of tv-programma geschikt is voor je kind.

Kijkwijzer: pictogrammen

Om ouders te helpen, voorziet Kijkwijzer films van pictogrammen. Aan de hand van die pictogrammen kun je zien vanaf welke leeftijd een film geschikt wordt bevonden, en je ziet bovendien of er bijvoorbeeld geweld of seks in voorkomt. Er zijn vijf leeftijdsaanduidingen: AL, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Hier onder een overzicht van de pictogrammen.

kijkwijzer pictogrammen

Maar Kijkwijzer zegt er nadrukkelijk bij dat een film met een leeftijdsaanduiding van 6 niet per definitie geschikt is voor een kind van zes. Kijkwijzer beoordeelt namelijk niet de kwaliteit maar waarschuwt  voor mogelijke schadelijke beelden in televisieprogramma’s of films

Kids tube: gecontroleerde kinderfilms!

Heb je nog kleine kinderen? Dan is er een fijne extra hulp Kids Tube genaamd! Als je zeker wilt weten dat een filmp(je) geschikt is voor je kind, kijk dan eens op Kids Tube. Want op Kids-Tube vind je een verzameling gecontroleerde kinderfilms, geordend op leeftijd, van baby tot kleuter.

Ook kinderliedjes

Daarnaast vind je er ook kinderliedjes. Liedjes zingen is goed voor de taalontwikkeling van je kind. Je kind leert spelenderwijs woorden kennen, geluiden en ritmes. Kun je zelf geen liedjes bedenken? Op Kids-tube vind je een groot aanbod van muziekvideo's met leuke kinderliedjes. Denk aan de liedjes van K3, Kinderen voor kinderen en Disney liedjes.

Natuurlijk moet je als ouder blijven opletten waarnaar je kind kijkt, maar Kijkwijzer en Kids-tube helpen je een eind op weg!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *