The Gentle Mom: alweer een boek over ontmaskering van het moederschap

the gentle mom

Jaarlijks verschijnen er vele boeken waarin vrouwelijke auteurs, op 'hilarische' wijze het moederschap ontmaskeren als 'helemaal niet gemakkelijk!'

Daarbij doen ze het voorkomen alsof zij de eersten én enigen zijn die eerlijk zijn over hoe het moederschap nu eigenlijk écht is.

De nieuwste uitgave in dit genre is het boek The Gentle Mom.

Over The Gentle Mom

The Gentle Mom is nu eens niet geschreven door Nederlandse moeders, maar door twee Belgische dames. En dat zie je terug in de schrijfstijl en het vocabulaire, dat her en der typisch Vlaams is.

Hoewel ook de Belgische Kirsten en Ellen de mythe van de roze wolk willen doorprikken, is hun toon zachtaardiger dan de Nederlandse versies. Wat dat betreft is hun boektitel 'The Gentle Mom goed gekozen: het is allemaal inderdaad wat meer 'gentle'.

The Gentle Mom heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk minder hoog 'Lach of ik schiet' gehalte. 

Het boek is rustig vormgegeven in zachte pasteltinten, zonder zoetsappig te zijn. De foto's in het boek zijn sfeervol en mooi.

Conclusie over The Gentle Mom

Als je dan toch een boek wilt lezen waarin vrouwen 'de waarheid over het moederschap' uit de doeken doen, dan is The Gentle Mom een aangename en rustige versie in het genre.

Op moeilijke momenten zal het boek voor herkenning en erkenning zorgen, en worstelende moeders het gevoel geven dat ze in ieder geval niet de enige zijn.

Net zo min als Kirsten en Ellen de enige zijn die beweren een mythe door te prikken.

Praktische informatie over The Gentle Mom

The Gentle Mom is voor 22,- te koop bij bol.com.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *