Nicole Orriëns studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze kreeg 5 kinderen en koos ervoor om fulltime voor ze te zorgen.
Vergelijkbare berichten
Thuisblijfmoeders en Kinderopvang: een contradictie in terminis?
Niet volgens tv-zender Cartoonito, een tv-kanaal voor peuters! Volgens een internetpoll* die Cartoonito hield onder 22.000 Britse moeders, zou 63% van de Thuisblijfmoeders wel eens iemand inhuren om op hun kinderen te passen. De reden? Om even bij te komen, of het huishouden te doen. De cijfers op een rijtje: 70% van álle moeders gebruikt…
Emancipatie in Boer zoekt Vrouw
In haar boek Boer Zoekt Dito Vrouw zoekt filosofe Eva-Anne le Coultre naar een verklaring voor de populariteit van het programma Boer zoekt Vrouw. Boer zoekt Vrouw: spiegel van de maatschappij Daarin constateert ze dat Boer zoekt Vrouw vol zit met hardnekkige vooronderstellingen, vooroordelen en verborgen, traditionele rolpatronen. De setting van Boer zoekt Vrouw nodigt…
High Five project: Lopen en fietsen naar school belonen
De verkeerssituatie rondom scholen is vaak druk, onoverzichtelijk en gevaarlijk. Met het High Five project willen ze dit verbeteren. De oorzaak is simpel: ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen, en allemaal zo dicht mogelijk bij school willen parkeren. Ongetwijfeld ook omdat ze snel door moeten naar hun betaalde werk. Maar er…
Reactie op Jet Bussemaker
Gastpost door Anoeska van Essen Mijn moeder was een veelzijdige en verstandige vrouw. En een slecht voorbeeld voor mij, want ze was – net als ik – voornamelijk huisvrouw. Toen ik rond de twintig was, kon ze me niet kwader krijgen dan in een discussie te zeggen: ‘Als je ouder wordt, word je wel milder.’…
Jet Bussemaker hakt met de botte bijl
Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, draaide vlak voor Moederdag de duimschroeven even aan door te verkondigen dat te veel vrouwen ’teren op de zak hun man’. Vrouwen kunnen zich beter schuldig voelen over het feit dat ze te weinig bijdragen aan de maatschappij dan over afwezig zijn in hun gezin, aldus Bussemaker. Zorgen…
Boekbespreking: De Naaimachine
Ik herinner me Heleen van Royen vooral als die Femme Fatale, die zich laat vergezellen door twee, in zwart leer gestoken, toyboys. En ik associeer haar met enigszins schunnige boeken, waarin seksuele handelingen wel zeer expliciet en plastisch worden beschreven. Maar in haar boek De Naaimachine leer ik een andere kant van Helen van Royen…