Reacties

Verwende Prinsesjes: Portret van de Nederlandse vrouw — 20 reacties

 1. Ik wil het ook graag lezen alhoewel ik totaal niet met deze mevrouw eens ben.
  Opvoeden zo makkelijk zucht...ja als je een modelkind hebt maar bestaan die tegenwoordig nog wel? Of hebben die ooit bestaan....en dat huishouden...ik hoop dat ze mij het recept kan geven van 2 uur werk per dag maar ehh als ik dus 8 uur werk, werk mee naar huis neem, en nog eens 2 uur het huishouden moet doen , opvoeden, sociale contacten onderhouden,sporten , mantelzorg kom ik dan niet ergens tijd te kort???
  Ik ga maar snel aan mijn 2 uur beginnen voordat de lege uren gaan rijgen 😉

 2. Dank voor deze uitgebreide recensie! Ik ga het boek nu ook bij de bieb reserveren! Al ben ik half prinsesje, want ik werk part-time. ben benieuwd of ze daar ook een mening over heeft.

 3. Dank voor deze uitgebreide recensie! Ik ga het boek nu ook bij de bieb reserveren! Al ben ik half prinsesje, want ik werk part-time. ben benieuwd of ze daar ook een mening over heeft.

 4. "In Nederland kan alleen Cisca Dresselhuys op Drayers goedkeuring rekenen."

  Noemt ze Heleen Mees niet?

  (B.t.w. Ik las ooit eens een boek van Heleen Mees, ik vond het zo verschrikkelijk dat ik niet verder kwam dan de eerste paar bladzijden)

 5. "In Nederland kan alleen Cisca Dresselhuys op Drayers goedkeuring rekenen."

  Noemt ze Heleen Mees niet?

  (B.t.w. Ik las ooit eens een boek van Heleen Mees, ik vond het zo verschrikkelijk dat ik niet verder kwam dan de eerste paar bladzijden)

 6. Twee tot drie uur per dag aan huishoudelijk werk? Leest Mevrouw geen onderzoeken hoeveel mannen en vrouwen elk aan dergelijk werk besteden en in hoeverre het huishoudelijk werk toeneemt per kind? Jee, medehuisvrouwen van Nederland: zouden we niet willen dat het mens gelijk had?"...rijgen de lege uren zich aaneen": Hoe lang denkt dat mens dat een schooldag duurt, 8 uren? Die drie uur werk is precies een ochtend en 's middags is het, na halen en brengen, nog anderhalf. Drie keer per week. En geloof me, er is altijd wel wát te doen.
  Hm, een tragisch misverstand dat emancipatie keuzevrijheid betekent. Ach, iedereen geeft daar zijn eigen invulling aan, dat Drayermormel evengoed. In feite heeft de oorspronkelijke betekenis geen bliksem te maken met vrouwen, het is een vader-en-zoon-dingetje om me populair uit te drukken.
  En verwend prinsesje? Ik denk dat Assepoester meer in de buurt komt, met name als je kleine ukjes thuis hebt. Dat Drayermormel maakt mij de indruk zelf een verwend prinsesje te zijn wat zich verre boven het plebs (wij dus) verheft en nuffig naar beneden keft. Een trotse poedel, zo klinkt ze.
  "In Nederland kan alleen Cisca Dresselhuys op Drayers goedkeuring rekenen." Hihihi, ja, die is van buiten net zo lelijk als Drayer van binnen, ojee, foei!
  Het enige wat mij na lezing hiervan een 'tragisch misverstand' lijkt, is dat Drayer denkt dat de Nederlandse boekenmarkt zit te wachten op de zoveelste mening van het zoveelste omhooggevallen prinsesje.

 7. Beslist een leuk boek: mevrouw Drayer heeft een ongekend geheugen wat betreft citaten, en enig gevoel voor ironie is haar beslist niet vreemd. Ik heb haar boek dan ook met een glimlach gelezen. Overigens zonder me er persoonlijk door aangesproken te voelen. Want wat zeggingskracht betreft, zou ik dit boek indelen bij de Donald Duck en Pinkeltje. En ik raad ieder ander gelukkig verwend prinsesje van harte aan om hetzelfde te doen.

 8. Beslist een leuk boek: mevrouw Drayer heeft een ongekend geheugen wat betreft citaten, en enig gevoel voor ironie is haar beslist niet vreemd. Ik heb haar boek dan ook met een glimlach gelezen. Overigens zonder me er persoonlijk door aangesproken te voelen. Want wat zeggingskracht betreft, zou ik dit boek indelen bij de Donald Duck en Pinkeltje. En ik raad ieder ander gelukkig verwend prinsesje van harte aan om hetzelfde te doen.

 9. nadenkend over dit log, bedacht ik me dat ik volgens Elma Drayer, zelfs wanneer ik aan het werk ben, niet werk dus, want mijn werk bestaat uit opvoeding en zorg. Grappig dat mijn baas daar dan mee accoord gaat, en me er zelfs voor betaald 🙂

 10. "Klare grenzen, ferm nee zeggen op z'n tijd, hier wat schuren, daar wat schaven, proberen zelf het goede voorbeeld te geven, vertrouwen op je intuïtie - het is al wat er op zit."

  nou dat klinkt als appeltje eitje niet waar?

  ZUCHT zij eens diep die haar twee drukke en vooral vreselijk chaotische bijna pubers in ogenschouw neemt waarvan er eentje ass heeft.Pfffffff
  ik wou dat het allemaal zo simpel was zeg......
  Ik doe niks anders als elke dag weer puinruimen.Ik zou niet weten wanneer ik nog uren over heb voor een betaalde baan.

 11. "Klare grenzen, ferm nee zeggen op z'n tijd, hier wat schuren, daar wat schaven, proberen zelf het goede voorbeeld te geven, vertrouwen op je intuïtie - het is al wat er op zit."

  nou dat klinkt als appeltje eitje niet waar?

  ZUCHT zij eens diep die haar twee drukke en vooral vreselijk chaotische bijna pubers in ogenschouw neemt waarvan er eentje ass heeft.Pfffffff
  ik wou dat het allemaal zo simpel was zeg......
  Ik doe niks anders als elke dag weer puinruimen.Ik zou niet weten wanneer ik nog uren over heb voor een betaalde baan.

 12. Heeft Elma Drayer een partner en kinderen??
  Het lijkt me niet.
  Heeft zij een interieurverzorgster?
  Het lijkt me wel!
  Elma Drayer kijk verder dan je neus lang is en denk echt geëmancipeerd.

 13. "hier wat schuren, daar wat schaven". Alsof het om een beetje te ruwe Ikeakast gaat 😀 En omgekeerd zijn er ook genoeg verwende prinsjes die weglopen bij hun vrouw als ze er wat verantwoordelijkheid (een kind) bij krijgen. Ik heb het boek niet gelezen, dus kan ik er geen mening over hebben, maar: je hebt altijd en overal verwende prinsesjes of andere rotte appels. Wat heeft het voor zin om daar een boek aan te wijden?het is niet zo dat vrouwen denken "ik word uitgescholden voor verwend prinsesje. Verrek, ik moet harder gaan werken, ik schaam me dood!' Het roept eerder boosheid dan een gedrags verandering op, zelfs al heeft de schrijfster af en toe wel een punt.
  Ben zelf geen moeder, trouwens. 😛

 14. "hier wat schuren, daar wat schaven". Alsof het om een beetje te ruwe Ikeakast gaat 😀 En omgekeerd zijn er ook genoeg verwende prinsjes die weglopen bij hun vrouw als ze er wat verantwoordelijkheid (een kind) bij krijgen. Ik heb het boek niet gelezen, dus kan ik er geen mening over hebben, maar: je hebt altijd en overal verwende prinsesjes of andere rotte appels. Wat heeft het voor zin om daar een boek aan te wijden?het is niet zo dat vrouwen denken "ik word uitgescholden voor verwend prinsesje. Verrek, ik moet harder gaan werken, ik schaam me dood!' Het roept eerder boosheid dan een gedrags verandering op, zelfs al heeft de schrijfster af en toe wel een punt.
  Ben zelf geen moeder, trouwens. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>