Thuisblijfmoeder Bianca (31)

thuisblijfmoeder bianca

Bianca wist het altijd al: als ze kinderen kreeg, werd ze thuisblijfmoeder. Inmiddels is ze vijf jaar getrouwd en heeft een zoontje van drie en een dochtertje van zeven weken. Bianca deed de opleiding SPH en werkte in de gehandicaptenzorg en later de kinderopvang.

Sinds de komst van haar zoontje is ze thuisblijfmoeder.

Dit is haar verhaal!

Was het een makkelijke/moeilijke beslissing om fulltime te moederen? 

Nee ik zei altijd al: 'Ik stop met werken als ik kinderen krijg.' Gelukkig was ik ook in de gelegenheid om deze beslissing te nemen. Ik heb er geen moment over getwijfeld en financieel was het ook prima.

Hoe reageerde je omgeving dat je fulltime thuis bleef? 

Eigenlijk reageerde iedereen positief. Mijn moeder was ook altijd thuis toen ik klein was, dus zij vond het erg fijn dat ik dit ook kon doen.

Wat vind je partner ervan? Hoe stond hij in het beslissingsproces? 

Mijn man hoefde er ook niet over na te denken. Ook hij was het als kind gewend dat zijn moeder thuis was, dus hij heeft ervaren hoe fijn het is. Allebei kregen we het vanuit huis mee dus. Hij stimuleerde me juist om lekker mijn baan op te zeggen en vol voor de kinderen te gaan.

Hebben jullie een nieuwe taakverdeling gemaakt? 

Mijn man werkt thuis, dus we deden eigenlijk al veel samen in het huishouden. Over het algemeen doe ik het meeste maar mijn man is niet te beroerd om af en toe even te stofzuigen. Overigens vind ik dit niet nodig, maar zo nu en dan helpt mij wel even.

Hebben jullie berekeningen gemaakt om te kijken of de keuze voor het thuisblijfmoederschap financieel uit kon? 

We hebben eigenlijk niet echt berekeningen gemaakt. Ik werkte voorheen parttime en bracht niet noemenswaardig veel geld in het laatje. Wel was het een leuk eigen zakcentje. We waren wat dat betreft totaal niet afhankelijk van mijn inkomen, dus het was prima dat dit weg viel.

Wat vind je er van dat je financieel afhankelijk bent van je partner? 

Aan de ene kant ben ik het gewend. Aan de andere kant ben ik me wel heel bewust van mijn uitgaven. Ik vind het heerlijk om te shoppen, maar koop voor mezelf weinig dure dingen. Ik ben me er van bewust dat mijn man hard werkt om ons gezin te onderhouden. Dus ik wil niet met 'zijn' geld smijten.

Denk je nog weer deel te gaan nemen aan het arbeidsproces? 

Ooit vast wel. Wellicht dat ik weer iets ga doen als beide kinderen naar school zijn. Misschien gaat het dan wel weer kriebelen. Al kan ik me er momenteel nog weinig bij voorstellen. Ik zou ook niet weten wat ik dan wil gaan doen. Gelukkig hoeft het nu niet en geniet ik nog volop van het fulltime moederen.

Wat is je grootste uitdaging als Thuisblijfmoeder? 

Ik ben altijd in de weer met nieuwe ideeën om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Knutselactiviteiten, uitstapjes, werkjes, ik bedenk het en maak het. Superleuk vind ik dat. Daarnaast blijft het een uitdaging om twee kinderen op te voeden tot volwassen individuen die op eigen benen staan en bepaalde normen en waarden meekrijgen.

Wat is het leukst aan fulltime moederen? 

Ik mis niets. Eerste lachje, eerste stapjes, eerste driftbui (ok, die had ik liever wel gemist), eerste keer naar de peuterspeelzaal. Ik vind het vooral genieten om mijn kinderen zoveel te zien.

Kun je een typische week beschrijven van jou als Thuisblijfmoeder? 

  • Op maandag gaat mijn zoontje naar de peuterspeelzaal. Ondertussen maak ik het huis schoon en probeer ik wat vooruit te werken aan mijn blog. 's Avonds ga ik dan naar mijn paard. 
  • Op Dinsdag heb ik altijd een ochtendje met een goede vriendin. De mama's kletsen bij terwijl de kinderen lekker spelen. 's Middags knutselen we en spelen we en ga ik ook weer naar mijn paard. 
  • Op woensdag gaat mijn zoontje een dagje naar opa en oma. Ik plan dan meestal afspraken en werk ook weer vooruit aan mijn blog. 
  • Op donderdag hebben we een lekker rustig dagje. 
  • Op vrijdag gaat mijn zoontje weer naar de peuterspeelzaal en ik naar mijn paard. Ondertussen maak ik het één en ander weer schoon en werk ik aan mijn blog. 
  • In het weekend doen we lekker veel dingen met het gezin en ook dan ga ik naar mijn paard. 

Wat vind je van het overheidsbeleid dat hamert op arbeidsparticipatie? 

Prima, maar zolang ik thuis kan blijven bij mijn kinderen geniet ik daar lekker van. Wat de overheid daarvan vind moeten ze zelf maar weten.

Hoe voorzie je in sociale contacten?

Ik heb een aantal vriendinnen die thuis werken en ik overdag dus wel regelmatig kan zien. Verder ga ik bijna dagelijks naar mijn paard die op een pensionstal staat. Ook daar heb ik veel contacten. Verder spreek ik zo nu en dan af met vrienden om een avondje iets te doen. Of we gaan lekker met de kinderen en vrienden iets leuks doen. Sociale contacten genoeg dus.

Hoe 'laad' je jezelf weer op? 

Opladen en ontspannen doe ik door paard te rijden. Even lekker naar de stal gaan en door te bloggen.

Een veel gehoord argument voor arbeidsparticipatie is dat je jezelf dan blijft ontwikkelen. Hoe ervaar jij je ontwikkeling als thuisblijfmoeder? 

Ik vind dat de 'functie' als thuisblijfmoeder enorm ondergewaardeerd word. Waarom zou je je niet ontwikkelen als je thuisblijfmoeder bent? Alsof je alleen maar in de keuken staat en verder niets doet. Ik ontwikkel mij door middel van mijn moederschap, mijn blog en mijn paard. Het is maar net wat je belangrijk vind en waar je focus ligt.

Je hebt een blog: waarom ben je dit begonnen? 

Ik kom regelmatig op leuke knutselideeën of activiteiten voor kinderen. Ook heb ik een rijke fantasie en kan ik levendig vertellen. Het leek mij leuk om dit te verwerken in een blog en zo anderen te inspireren. Daarnaast vind ik het erg leuk om in de weer te zijn met een website en de bijbehorende techniek en snufjes.

Hoe zie je de toekomst? 

Ik Leef met de dag. Ik hoop vooral dat we allemaal gezond en gelukkig blijven.

Benieuwd naar Bianca's blog?

Dat vind je op Bblogt.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *