Huisvrouwen onderschatten hoeveel ze bewegen

Hoewel fulltime moeders en huisvrouwen vaak worden weggezet als vrouw die’ thuiszitten’, blijken ze over het algemeen juist het meest te bewegen. Dat zou blijken uit onderzoek van VSM. Op nummer 2 staan de huismannen!

Wij zijn niet verbaasd!

Nederlanders denken gemiddeld zo’n 71 minuten per dag bewust te bewegen. Studenten óverschatten hoeveel ze bewegen, maar veel huisvrouwen ónderschatten zichzelf. Mannen rekenen zich graag rijk. 55% van de mannen rekent ‘de liefde bedrijven’ ook tot bewegen. Bij de vrouwen telt maar 42% dit mee.

Als huisvrouw ben je voortdurend bezig. Neem alleen al een klus als ramen lappen of de bedden verschonen!

Top 5: wie beweegt het meest?

 • Huisvrouwen
 • Huismannen
 • Gepensioneerden
 • Studenten
 • Fulltimers

Lees het hele artikel hier.

Wil je beginnen met hardlopen, maar weet je niet goed hoe? Lees dan eens Hardlopen met Evy!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Dat verbaast mij ook niets! De afgelopen weken was ik neergeslagen door een zware verkoudheid met een paar dagen griep en deed in de huishouding het hoognodige -boodschappen en de was dus. En prompt heb ik er 4 kg aanzitten! Doorgaans ben ik de hele dag bezig, trappen op en af, met de fiets her en der heen, poetsen, ik kom wel aan mijn beweging 🙂
  De echte eelt-kwekers op hun achterwerk zijn de kantoormiepen; die zítten ook daadwerkelijk. Ik roep wel eens, als ik hoor wat voor werk andere moeders hebben: "Dat zou ik niet kunnen, hoor, de hele dag stilzitten!"

 2. Dat verbaast mij ook niets! De afgelopen weken was ik neergeslagen door een zware verkoudheid met een paar dagen griep en deed in de huishouding het hoognodige -boodschappen en de was dus. En prompt heb ik er 4 kg aanzitten! Doorgaans ben ik de hele dag bezig, trappen op en af, met de fiets her en der heen, poetsen, ik kom wel aan mijn beweging 🙂
  De echte eelt-kwekers op hun achterwerk zijn de kantoormiepen; die zítten ook daadwerkelijk. Ik roep wel eens, als ik hoor wat voor werk andere moeders hebben: "Dat zou ik niet kunnen, hoor, de hele dag stilzitten!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *