Huisvrouwen en huismannen zijn het gelukkigst

Het lijkt soms wel een wedstrijdje: ‘Wie is het gelukkigst’.

De krant met daarop de kop ‘Werkende moeders zijn het gelukkigst’ ligt koud in de kattenbak, of de volgende kop doemt op: ‘Huisvrouwen zijn het gelukkigst.’

Deze meest recente conclusie komt uit een onderzoek van de Christelijke Mutualiteit (CM). zij namen een enquete af onder 2000 Vlamingen, en berekenden het individuele geluksgemiddelde*.

De maximale geluksscore was 7, en huisvrouwen en huismannen scoorden een 5,3. Ter vergelijking: dertig- tot negenendertigjarigen scoorden een 4,7 en veertig- tot negenenveertigjarigen 4,6.

Net als in Nederland neemt het aantal Thuisblijfmoeders in België af: In 2002 waren er nog 301.000 Vlaamse Thuisblijfmoeders, in 2007 nog maar 252.892. In vergelijking met 1990 is in Vlaanderen het aantal fulltime huisvrouwen zelfs met meer dan de helft gedaald.

In heel België waren er in 2007 441.120 Thuisblijfmoeders, of 12,7 procent van het totaal aantal vrouwen op arbeidsleeftijd.

Leuk interview met gelukkige Belgische Thuisblijfmoeder!

* Dit deden ze ‘op basis van een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument’ aldus Hln.be!!

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Ik ben nu inderdaad gelukkiger dan toen ik nog werkte dus dat kan kloppen :).
    Daarom is de keuze die ik binnen dit en twee jaar moet maken zo moeilijk. Kies ik voor mijn job of voor ontslag.

  2. Niets zo onverdraaglijk als mensen die voor elkaar trachten te bepalen hoe ze het gelukkigst zijn. Ook hierin schuilt weer een verborgen wens om elkaar de wet voor te schrijven, en – hoe weinig origineel – die wet is er uiteraard één van zoveel mogelijk uren draaien ten gunste van economie en staatskas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *