Gezeur

Nigel Crawford eigenaar van TheBabyWebsite.com, legde 3000 vaders en moeders een lijst met taken voor, en vroeg ze aan te geven wie wat deed. Zijn conclusie: moeders hebben het zwaarder, want ze moeten de ‘vervelende’ taken doen zoals koken, fruithappen maken, kleren wassen etc.

De taken van de vader zijn speelgoed maken, batterijen kopen en de kinderen leren zwemmen. Ligt het aan mij of klinkt vader als een mengeling van de Kerstman, Sinterklaas en een badmeester?

De grote lijn is dat vrouwen de huishoudelijke taken doen, en vaders de prettaken. Oh, oh, oh, wat zijn vrouwen weer zielig, en mannen weer lomp.

Wie wordt er ook moe van dit soort onderzoeken, dat mannen in een verdomhoekje plaatst, en vrouwen in de slachtofferrol?

Het onderzoek

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ja, ik geloof wel dat de meeste vaders dat doen, maar er zit ook kaf tussen het koren, zowel bij mannen als bij vrouwen! Maar ik denk wel dat de meeste mensen het goed verdelen.
    En als de vrouw liever kookt en strijkt en de man liever afwast en de kinderen naar bed brengt en een verhaaltje voorleest, prima toch?
    Judith

  2. Iedereen die vindt dat ze zo'n verschrikkelijk zwaar leven leidt, geeft een beklagenswaardig beeld van het moederschap. Dit soort voorbeelden bevestigen alleen maar wat de maatschappij ons wil doen geloven: het moederschap is een vreselijke taak, ontvlucht het en ga vooral veel uren maken op de werkvloer! Laten we hier vooral niet aan bijdragen, maar de moederrol haar verloren glans weer teruggeven. Dan zijn we veel meer een voorbeeld waar de samenleving behoefte aan heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *